Muuttajalle

Haaveiletko omasta kodista Lapissa? Tervetuloa viettämään unelmiesi lyhyempää tai pidempää vaihtovuotta Sodankylään!

Oletko sinä etsimämme asiantuntija, esimerkiksi opetusalan ammattilainen? Haluatko asettua perheesi kanssa Lappiin pidemmäksi aikaa tai ehkä viettää etätyövuoden kunnassamme? Meillä on tarjolla töitä, tontteja ja upeita luontoelämyksiä.

Sodankylässä on hyvä kasvaa, elää, asua, työskennellä ja harrastaa.

 

Sodankylä – sinun tähtesi

Sodankylän keskusta, Kitinen, kuva: Jari Rantapelkonen

 

Sodankylä tarjoaa kattavat palvelut asukkailleen ja matkailijoille sekä loistavat mahdollisuudet yritystoiminnalle. Sodankylässä sijaitsevat Kevitsan kaivos, Tähtelän tiedeyhteisö, Jääkäriprikaati ja Luoston tunturikeskus. Sodankylästä löydät myös Urho Kekkosen ja Pyhä-Luoston kansallispuistot sekä lukuisia muita matkailu- ja kulttuurinähtävyyksiä.

Harrastusmahdollisuudet ovat erinomaiset: liikunta- ja kulttuuriharrastuksia sekä luonto- ja eräaktiviteetteja on jokaiseen makuun. Sodankylässä järjestetään myös maailmankuulut Sodankylän elokuvajuhlat ja muita upeita tapahtumia.

 

Katso video: Tervetuloa Sodankylään!

Mietitkö, millaista arki ja elo Lapissa olisi?

Helsinkiläinen Inari Fernandéz perheineen teki hypyn tuntemattomaan ja muutti pääkaupungista Sodankylään, Vuojärven kylään vuodeksi. Perhe ihastui elämään Sodankylässä niin paljon, että päätti lopulta jäädä Sodankylään pysyvästi.

Perhe kertoi ensimmäisestä Lapin-vuodestaan Äidin Puheenvuoron Youtube-kanavalla. Tutustu perheen Vaihtovuosi Sodankylässä -tarinoihin täällä: Vaihtovuosi Sodankylässä -Youtube-kanava

 

Keitä muita Sodankylässä asuu?

 

Sodankylä on monikulttuurinen ja kansainvälinen asuinpaikka, jossa elää monenlaisia ihmisiä. Tutustu sodankyläläisten tarinoihin täällä.

 

 

Katso video: Naapuriksi Sodankylään!