Sodankylän kunnan LED-näytöillä mainostaminen

Hyödynnä valtatien LED-mainostauluja markkinoinnissa! Mainostaa voitte joko yhdessä tai molemmissa näytöissä yhtä aikaa. Mainosten ei tarvitse olla samat molemmissa näytöissä.

Nyt vähintään 6300 näyttökertaa viikossa.

Mainostusjaksot ovat joko 3 pv tai 7 pv (ma-su) alkaen. Viikon mainostusjakso alkaa maanantaina klo 10:00 mennessä.  Näytöissä on 12 mainospaikkaa/kierros, joissa varatut mainokset vuorottelevat ruudulla.

Lisäsimme näkyvyysaikaa. Mainokset ovat nyt näkyvillä klo 06-24 välillä. Kukin mainos näkyy 6 sekuntia kerrallaan ja on näkyvillä 50 kertaa/h, vähintään 900 kertaa/vrk.

Mainokset ovat still-kuvia.

Liikennemäärät taulujen kohdalla:

 • Eteläinen näyttö: 6111 ajoneuvoa / vrk
 • Pohjoinen näyttö: 3637 ajoneuvoa / vrk

Liikennemäärää kuvataan vuoden keskimääräisellä vuorokausiliikenteellä (KVL) ja sen yksikkö on ajoneuvoa/vuorokausi.(Väylävirasto 27.4.2022)

Kuka voi mainostaa näytöllä?

Mainospaikat on tarkoitettu Sodankylän kunnassa tarjolla oleville tuotteille, palveluille ja tapahtumille. Tilapäistä Sodankylään tulevaa Pop-Up -myymälää tai – toimipistettä voi myös mainostaa, kunhan palvelu on tuolloin saatavissa Sodankylässä.

Myös Sodankylässä vakituisesti asuvien henkilöiden kunnallinen ja maakunnallinen vaalimainonta hyväksytään.

Hinnat

Yksi taulu / 3 pv
50 eur + alv 24 %
Molemmat taulut / 3 pv
100 eur + alv 24 %
Yksi taulu / 7 pv 
100 eur + alv 24 %
Molemmat taulut / 7 pv
170 eur + alv 24 %
5 + 1 viikkoa. Mainosta kuusi viikkoa, viiden viikon hinnalla.
UUTTA alkaen 1.4.2023. Sodankyläläisille yhdistyksille ja seuroille -35 % yllä olevista hinnoista. Esimerkiksi pääsylipullisiin paikallistapahtumiin. Tarjoukset ei yhdistettävissä yhtäaikaa.
Mainosten valmistus ei kuulu hintaan. Kolmen päivän mainoksen voit sijoittaa haluamallesi ajanjaksolle, jos tauluissa on tilaa.

Tiedustelut

Sodankylän kunta
Elinvoimapalvelut
yrityspalvelut@sodankyla.fi

Miten oman mainoksen saa näytölle?

Mainostilat ovat varattavissa Sodankylän kunnan elinvoimapalvelusta. Mainosaineisto tulee toimittaa meille valmiina. Mainoksen voi tehdä itse esimerkiksi Canva -ohjelmalla tai teettää ostopalveluna. Mikäli teette mainoksen itse tai teetätte mainoksen muualla, toimitattehan aineistovaatimukset graafikollenne, jotta aineistosta tulee teknisesti sopiva. Aineistovaatimukset löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Näyttöjen koko, sijainti ja suunta

 • Eteläinen näyttö sijaitsee Jeesiönjoen sillan kupeessa itäpuolella
 • Pohjoinen näyttö sijaitsee K-Market Sodankylän parkkipaikan pohjoispuolella
 • Kuvapinnan leveys 4,16 m ja korkeus 2,56 m = 10,65 m2
 • Taulut näkyvät Sodankylän suuntaan ajaville.

Ilmainen mainospaikka?

Sodankylän kunnan yhdistykset, seurat ja tapahtumien järjestäjät voivat mainostaa tapahtumiaan näytöillä ilmaiseksi, kun ne ovat Sodankylän kunnan alueella ja pääsyliputtomia yleisötapahtumia kaikille kuntalaisille. Ei koske säännöllistä toimintaa kuten esimerkiksi sarjapelejä. Mainoksen sisältö tulee kohdistua yleisölle.

Ilmaismainos julkaistaan lähtökohtaisesti molemmissa näytöissä. Sama mainos on käytössä koko mainosjakson ajan eli mainosta ei voi vaihtaa kesken jakson. Ilmaismainoksen saa näkymään max. yhden viikon verran. Maksetut mainokset ovat tauluissa etusijalla, joten ilmaismainoksia voidaan joutua poistamaan tai siirtämään.

LED-näyttöjen aineisto-ohjeet

 • Tekniset vaatimukset ja tiedostomuodot

  Tekniset vaatimukset
  LED-mainosnäyttöjen resoluutio on 416 x 256 pikseliä.

  Tiedostomuodot
  PNG, JPG, JPEG, BMP, GIF.
  Tuettu PNG-kuvan koko: ei rajoituksia.

  Käytä tuettuja tiedostomuotoja. Paras tulos saadaan PNG -tiedostolla. Jos halutaan käyttää JPG -muotoa, niin hyvin pienellä pakkauksella. JPG -pakkauksen virheet saattavat näkyä LED -näytössä yllättävän hyvin. Varsinkin pienissä raoissa esim. kirjainten välissä.

  Huom! Vain still-kuvaa.

 • Aineiston toimittaminen

  Kyselyt ja valmis mainosaineisto osoitteeseen yrityspalvelut@sodankyla.fi

  Aineiston toimituksen/tilauksen yhteydessä tulee aina ilmoittaa seuraavat tiedot:

  • Yhteyshenkilön nimi
  • Julkaisuaika: päivämäärät (viikkomainokset ovat aina välillä ma-su)
  • Laskutustiedot ja Y-tunnus, ellei niitä ole toimitettu jo aiemmin

  Käsittelyn nopeuttamiseksi voitte täyttää tiedot oheiseen lomakkeeseen: LED-taulujen varaus- ja laskutustiedot.

 • Aineistoaikataulu

  Valmis aineisto tulee toimittaa viimeistään kampanjaa edeltävänä perjantaina. Emme vastaa kampanjan alun viivästymisestä tai vajaista mainosnäytöistä, jos aineistot on toimitettu myöhässä. Valmista aineistoa ei muokata, vaan se julkaistaan näytössä sellaisenaan.

 • Vinkkejä toimivaan mainokseen

  Näytön toimittaja tarjoaa vinkkejä toimivan mainoksen tekemiseksi:

  • Käytä tarpeeksi suurta tekstiä. Mielellään niin suurta, että tekstin korkeus näytöllä on vähintään 20 pikseliä. Kyseisten mainosnäyttöjen näytöissä tämä on noin 8% kuvan kokonaiskorkeudesta. Siis jos materiaali tehdään HD resoluutioon, niin tekstin korkeuden tehtävässä materiaalissa tulisi olla ≥ 86 pikseliä (1080 x 8% = 86).
  • Käytettäessä pienempää tekstin korkeutta, on hyvä tarkastaa näytöltä tekstin luettavuus. Käytetyn fontin merkitys korostuu mitä pienempää teksti on. Samoin kasvaa sen merkitys onko materiaali tehty suoraan näytön resoluutioon, vai skaalataanko sen kokoa esitysjärjestelmässä.
  • Lisää kirjasinten väliä, lisää rivien väliä.
  • Käytä fontteja, joissa ei ole ohuita yksityiskohtia tai kapeita väli-/sisäalueita, vältä hyvin ohuita viivoja tai välejä.
  • Käytä voimakkaita värejä / värien kontrasteja. ”Liekit mustalla pohjalla” on parasta mitä voi näyttää. Vältä hyvin vaaleaa taustaa, tumma tausta toimii aina.
  • Leikkaa kuvista ”turha” pois. Voiko esimerkiksi koko kasvojen sijasta näyttää vain silmät?
  • Yksi selkeä kuva/logo
  • Selkeä ja ytimekäs viesti
  • Valmista ja tallenna materiaali näytön resoluutiossa. Vaikka esitysjärjestelmät usein skaalaavat materiaalin näytölle sopivaksi, niin paras laatu saavutetaan välttämällä ylimääräisiä koon tai kuvasuhteen muutoksia.