Saavutettavuus

Sodankylän kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.sodankyla.fi-verkkosivustoa.

Tervetuloa, tämä on organisaation Sodankylän kunta saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.sodankyla.fi ja on laadittu 13.12.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön (esim. sää- tai maastokarttoja)
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

  • Asiakirjat ja lomakkeet: Sodankylän kunnan kotisivuilla on liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Verkkosivuilla on myös pdf-lomakkeita, jotka kaikki eivät ole saavutettavia. Lomakkeet tullaan korvaamaan verkkolomakkeilla, jotka ovat saavutettavia. Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat ja 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
  • Kuvalla ei ole vaihtoeh­toista tekstiä: Joistakin kuvista puuttuu alt-määrite eikä kaikilla kuvalinkeillä ole tekstivastinetta (alt). Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Verkkolomakkeella

Anna saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeellamme.

Sähköpostilla

kirjaamo@sodankyla.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000