Projektit ja hankkeet

Tältä sivulta löydät Sodankylän kunnan käynnissä olevia tai juuri päättyneitä kehittämishankkeita. Hankkeet ovat joko kunnan itse hallinnoimia tai yhteistyöprojekteja muiden organisaatioiden kanssa.

Käynnissä olevat hankkeet

Päättyneet hankkeet

Hankerahoitukset

 • Maaseudun hanketuet

  Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää. Onko sinulla idea, jonka avulla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?

  Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

  Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

 • Leaderin tuet kylille ja yhteisöille

  Leader-rahoituksella tuetaan kylien ja alueen elinvoimaisuutta, viihtyvyyttä ja elämisen edellytyksiä. Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle yhteisölle esimerkiksi kunnalle tai kuntayhtymälle, rekisteröityneelle yhdistykselle esimerkiksi kyläyhdistykselle tai kehittämispalveluja tarjoavalle voittoa tavoittelemattomalle yritysmuotoiselle yhdistykselle, osuuskunnalle ja säätiölle.

  Tukivaihtoehdot: Yleishyödyllinen investointihanke tai kehittämishanke, tiedonvälityshanke tai koulutushanke.

  Tutustu

 • Leaderin yritystuet

  Leader tukee pieniä yrityksiä esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti halutaan kannustaa yrityksiä yhteistyöhön. Teemoina paikallinen biotalous, matkailu ja elämykset, luovat alat sekä palveluyrittäjyys.

  Yritystukea voidaan myöntää pienille aloittaville ja toimintaansa laajentaville maaseutuyrityksille. Yrityksen tulee sijaita Leader Pohjoisin Lappi ry:n toiminta-alueella tai tuettavan toiminnan tulee kohdistua alueen kuntiin (Utsjoki, Inari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla ja Kemijärvi).

  Tavoitteena on luoda kotiseudulle uusia palveluja, työpaikkoja sekä kehittää alueen yritystoimintaa. Tavanomaisen yritystoiminnan lisäksi yrittäjä pyrkii tuella luomaan jotain aivan uutta.

  Tutustu