Tontit ja rakennuspaikat

Sodankylän kunta luovuttaa rakentamiseen tarkoitettuja rakennuspaikkoja kirkonkylältä ja maaseutukylistä sekä Luoston alueelta.

Rakennuspaikat luovutetaan vuokraamalla. Kun tontti on rakennettu, tontin voi halutessaan lunastaa itselleen. Ajantasaisen tilanteen kunnan omistamista vapaista tonteista saat kotisivujen Infogis-karttapalvelun Tonttipörssi-osion kautta.

 

Tonttipörssi

Karttapalvelussa eri käyttötarkoitukselliset tontit on eroteltu toisistaan. Tästä  pääset suoraan karttapalvelussa näytettäviin omakoti- ja rivitalotontteihin, kerrostalotontteihinteollisuustontteihin ja lomarakennustontteihin.

Tonttipörssissä on näkyvillä Luoston, Räkkiluoston ja Kakslauttasen alueelta myös Metsähallituksen Kiinteistökehityksen lomarakennustontit ja Sodankylän kirkonkylän alueella on näkyvillä myös Sodankylän seurakunnan ja muutamien yksityisten omakotitontteja. Näiden osalta kannattaa ajantasaine tilannetieto tarkistaa maanomistajalta lisätietojen yhteystietojen kautta.

Tonttialueita voit tarkastella esimerkiksi ilmakuvan, maastokartan ja asemakaavakartan pohjalla. Myös aluekohtaiset asemakaavamääräykset löydät sieltä.

Omakotitonteista voit tehdä ns. sähköisen varauksen täyttämällä palvelusta löytyvän tontinvarauslomakkeen.

 

Hetki-kampanja Luosto Kantapäävaaran tonttimarkkinointi

Luoston Kantapäävaaran tonttivaraus 27.3.–21.4.2024

Sodankylän kunta julistaa varattavaksi Luoston Kantapäävaaran alueen asuinrakennustontit. Tonttien ensimmäinen hakuaika toteutetaan 27.3.–21.4.2024. Hakuaikana on mahdollista esittää kunnalle tontinvaraus vapaamuotoisella hakemuksella, joka on merkitty otsikolla Kantapäävaaran tonttivaraus. Tutustu Kantapäävaaran tonttihaun ohjeisiin: Luoston Kantapäävaaran tonttivaraus

 

Yhteystiedot

Vuokraus
Teemu Julkunen
suunnitteluinsinööri
040 153 3985
teemu.julkunen@sodankyla.fi

Myynti
Ari Pesonen
kehitysjohtaja
040 769 5950
ari.pesonen@sodankyla.fi