Liikennepalvelut

Näiltä sivuilta löydät Sodankylän kunnan alueella säännöllisesti ajettavat paikallisliikenteen ja palveluliikenteen vuorot ja reitit.

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen peruspalvelutasolla turvataan ihmisten jokapäiväiset liikkumistarpeet tietyllä liikennöintialueilla. Paikallisliikennettä suunniteltaessa otetaan huomioon palveluiden tarve, eli onko julkisen liikenteen palveluille käyttäjiä.

Paikallisliikenteen vuorot liikennöivät 15.8.2022 alkaen maanantaista perjantaihin kouluvuoden ajan.

Liikennöitsijä Majet Oy puh. 050 330 9050.

Palvelu- ja asiointiliikenne

Palvelu- ja asiointiliikenne on kaikille avointa liikennettä. Palvelu on kotiovelta kotiovelle.

Palvelu- ja asiointiliikenne on itsenäisesti liikkuvien asiakkaiden kuljetusta asioimaan kuntakeskuksessa. Palvelu- ja asiointiliikenne kulkee ennalta sovittua reittiä ja aikataulua.  Kunnan sisäisten yhteyksien osalta kunnassa on päätetty, että kunta tarjoaa lakisääteisten kuljetuksien ohella palvelu- ja asiointiyhteyden kuntakeskukseen kaikille niille kuntalaisille tarvittaessa vähintään kerran viikossa, jos julkista liikennettä ei ole saatavilla.

Palvelu- ja asiointiliikenne on kuntakeskuksessa n. 2 h.

Palveluliikenne tulee tilata liikennöitsijältä viimeistään edellisenä päivänä klo 16.00. Yhteystiedot sekä aikataulut löydät aikataulutiedostosta.

Kyytimaksu on 6€/suunta, maksu maksetaan liikennöitsijälle.

Koulukuljetukset

Sodankylän esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaiden koulukyytien hoitamisessa noudatetaan perusopetuslain 32 §:ssä säädettyä sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuksia koskevia periaatteita ja oppilaskuljetuksia koskevia perusteita.

Koulukuljetuksiin voi nousta myös muut asiakkaat maksamalla Matkahuollon mukaisen maksun.

Lisätietoa koulukuljetuksista peda.net-sivustolla: Koulukuljetukset.