Liikennepalvelut

Näiltä sivuilta löydät Sodankylän kunnan alueella säännöllisesti ajettavat paikallisliikenteen ja palveluliikenteen vuorot ja reitit.

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen peruspalvelutasolla turvataan ihmisten jokapäiväiset liikkumistarpeet tietyllä liikennöintialueilla. Paikallisliikennettä suunniteltaessa otetaan huomioon palveluiden tarve, eli onko julkisen liikenteen palveluille käyttäjiä.

Paikallisliikenteen vuorot liikennöivät maanantaista perjantaihin kouluvuoden ajan. Koulujen loma-aikoina ei ajeta paikallisliikenteen vuoroja.

Liikennöitsijä Jbus Oy puh. 0400 291 582.

Palvelu- ja asiointiliikenne

Palvelu- ja asiointiliikenne on kaikille avointa liikennettä. Palvelu on kotiovelta kotiovelle.

Palvelu- ja asiointiliikenne on itsenäisesti liikkuvien asiakkaiden kuljetusta, jotta he pääsevät asioimaan kuntakeskuksessa. Liikenne kulkee ennalta sovittua reittiä ja aikataulua.  Kunnan sisäisten yhteyksien osalta on päätetty, että kunta tarjoaa lakisääteisten kuljetusten ohella palvelu- ja asiointiyhteyden kuntakeskukseen kaikille kuntalaisille tarvittaessa vähintään kerran viikossa, jos julkista liikennettä ei ole saatavilla.

Palveluliikenne tulee tilata liikennöitsijältä viimeistään edellisenä päivänä klo 16.00. Yhteystiedot sekä aikataulut löydät aikataulutiedostosta. Asiointiaika Sodankylässä on max. 2 tuntia.

Kyytimaksu on 6 € / suunta. Maksu maksetaan liikennöitsijälle.

Koulukuljetukset

Sodankylän esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaiden koulukyytien hoitamisessa noudatetaan perusopetuslain 32 §:ssä säädettyä sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuksia koskevia periaatteita ja oppilaskuljetuksia koskevia perusteita.

Koulukuljetuksiin voi nousta myös muut asiakkaat maksamalla Matkahuollon mukaisen maksun.

Lisätietoa koulukuljetuksista Peda.net-sivustolla: Koulukuljetukset