Toripaikat

Sodankylän torimyyntipaikat sijaitsevat keskustaajamassa torialueella osoitteessa Ojennustie 8. Kunta ylläpitää toria ja vuokraa torimyyntipaikkoja. Torilla vuosittain pidettävistä markkinapäivistä vastaa Lapin Ravi ry.

Torimyynti on sallittua sellaisilla tavaroilla ja palveluilla, joiden välittäminen on yleisten määräysten ja säädösten mukaan laillista. Torimyynnin lisäksi paikkakunnan yhdistyksillä, järjestöillä ja vastaavilla on mahdollisuus varata torilta paikka toimintansa esittelyä varten.

Torimyyntiä saa harjoittaa päivisin klo 8.00-20.00. Erillisillä tapahtumilla voi olla tästä poikkeavat ja erikseen ilmoitettavat myyntiajat.

Myyjän vastuulla on omien myyntilaitteiden kuljettaminen paikalle ja pois paikalta vuokrausajan päätyttyä. Myyjä vastaa tuomistaan rakenteista ja niiden mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Myyjä huolehtii itse myymistään tuotteista, niiden laadusta sekä myynnin vaatimista luvista. Kunta ei vastaa myytävien tuotteiden laadusta tai niiden myynnin vaatimista luvista.

Torilla on keräyspisteet siellä tuotetulle jätteelle. Jäte lajitellaan niille varattuihin astioihin. Myyjä vastaa myyntipaikan siisteydestä ja huolehtii omasta toiminnastaan aiheutuneista jätteistä ja roskista.

Torialueelta löytyy 50 kpl varsinaisia torimyyntipaikkoja ja markkinoiden aikaan myyntipaikkoja on tarjolla n. 90. Alueella on 5 kpl sähkönjakelukaappeja, joissa jokaisessa 1 kpl 3x16A pistoke ja 3 kpl 1x16A pistokkeita. Torimyyntipaikat ovat kooltaan 4 x 4 m. Lisäksi myynti voi tapahtua ns. myyntiautosta. Myyntipaikan voi varata päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Paikkakunnan yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä ja yhteisöiltä, jotka eivät harjoita torilla myyntiä,  ei peritä torimyyntipaikasta maksua.

Myyntipaikkojen vuokrausta hoitaa kunnan valtuuttamana Tori-Kioski Mikkola ky, varaukset puhelimitse kioskin aukioloaikoina (klo 10:00-21:00,  jos ei ehditä vastaamaan, niin jätä tekstiviesti takaisinsoiton varmistamiseksi) 040 184 4275 tai ota yhteyttä sähköpostilla: torikioski.skyla@gmail.com

 

Torimyyntipaikkojen hinnat

Maksut torimyyntipaikoista ovat seuraavat (sis. alv 24 %):

Peruspaikka

  • 10 €/pv
  • 40 €/vk
  • 80 €/kk

Koko torialue

  • 100 €/pv
  • 300 €/vk

Sähköpisteiden käyttömaksut

  • 5,00 €/pv (1×16 A), 1 päivän vuokraukset
  • 12,00 €/pv (3×16 A), 1 päivän vuokraukset
  • mitatusta sähkön kulutuksesta 0,25 €/kWh, pitempiaikaiset vuokraukset