Ohjattu liikunta

Ohjatut ryhmäliikuntatunnit on tarkoitettu kaikille sodankyläläisille kunnosta ja iästä riippumatta.

Liikuntakalenteri syksy 2023

Ryhmien ohjauksesta vastaavat Sodankylän kunnan liikunnanohjaajat. Täältä löydät tuntikuvaukset ja liikuntakalenterin sekä ryhmiin ilmoittautumislinkin.

Liikuntakalenteri syksy 2023

 • Maanantai

  klo 9.30-10.15 Kahvakuula (Liikuntahalli), alkaa 4.9.

  klo 11.30-12.15 Vesijumppa (Siilashalli)

 • Tiistai

  klo 6.45.-7.30 Aamujumppa (Liikuntahalli), alkaa 5.9.

  klo 11.00-12.00 Tasapaino, kiertoharjoittelu (Liikuntahalli)

 • Keskiviikko

  klo 9.00-10.00 Äitiyspilates (Liikuntahalli), alkaa 13.9., ilmoittautuminen erikseen

  klo 11.30-12.15 Vesijumppa (Siilashalli)

  klo 14.00-14.50 Venyttely (Liikuntahalli)

 • Torstai

  klo 10.00-11.00 Pilates (Liikuntahalli), alkaa 14.9., ilmoittautuminen erikseen

  klo 13.00-13.45 Vesijuoksu (Siilashalli), alkaa 7.9.

 • Perjantai

  klo 11.15-12.30 Ohjattu kuntosali (Hannuksenkartano)

  klo 13.00-13.50 Venyttely (Liikuntahalli)

   

Tuntikuvaukset

 • Vesijumppa

  Tehokasta ja monipuolista liikuntaa vedessä! Vesijumppa kuormittaa kehon hengitys- ja verenkiertoelimistöä ja kehittää lihasten kestävyysvoimaa sekä lisää nivelten liikkuvuutta. Kunto kohenee huomaamatta. Vedessä liikkuminen on turvallinen ja kivuton vaihtoehto liikunnan harrastamiseen. Sopii kaikenkuntoisille – ja kokoisille.

 • Kuntosali

  Oletko uusi kuntosalilla kävijä vai kokenut. Tämä ohjattu kuntosalitunti sopii molemmille.

 • Selkäjumppa

  Sano hyvästit selkäsäryille tai ennaltaehkäise selän kiputiloja ja aloita selkäjumppa! Tällä tunnilla parannetaan selän liikkuvuutta, sekä vahvistetaan keskivartalon lihaksia. Tunnilla treenataan monipuolisesti myös koko kehoa. Tämä jumppa sopii hyvin myös vasta-alkajille. Tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä apuna tai tehdä harjoitukset oman kehon painolla.

 • Tasapaino

  Tasapainoa ja ketteryyttä kehittävä monipuolinen tunti, jossa pystyt haastamaan itsesi joka kerta.

 • Venyttely

  Perusvenyttelyä rauhallisessa ja rehtireippaassa seurassa. Tunnilla keskitytään suurimpien lihasryhmien venyttelyyn, parannetaan lihaksien aineenvaihduntaa ja lisätään liikkuvuutta. Rauhallista ja rentouttavaa.

 • Vesijuoksu

  Vesijuoksu on hauska ja erittäin tehokas liikuntamuoto. Tunnilla harjoittelemme erilaisia vesijuoksutyylejä ja kokeilemme erilaisia tapoja harjoittaa vesijuoksua. Apuna voidaan käyttää erilaisia välineitä. Vesijuoksu toteutetaan altaan syvässä päässä (syvyys 4m) vesijuoksuvyön kanssa. Vesijuoksu sopii kaikille uimataitoisille.

 • Pilates

  Pilateksen tarkoitus on kehittää ryhtiä ja kehon linjausta, vahvistaa koko kehon voimaa ja hallintaa sekä tuoda tasapainoa kehoon. Harjoittelun vaikutus kohdistuu nivelten liikkuvuuden ja stabiliteetin parantamiseen. Tunti on rauhallista klassista mattopilatesta, jossa liikkeet suoritetaan omalla kehonpainolla hyödyntäen maan vetovoimaa. Varusteeksi tarvitset vain mukavat sisäliikuntavaatteet sekä juomapullon. Tunti sopii aloittelijoista keskitasoon. Myös kokeneemmat harrastajat ovat tervetulleita.

 • Äitiyspilates

  Äitiyspilates on tarkoitettu raskaana oleville ja synnyttäneille. Tunti on rauhallinen, ja huomioon otetaan raskauden ja synnytyksen tuomat muutokset kehossa. Hyödynnämme liikkeissä joitakin välineitä, kuten jumppapalloa tai kuminauhaa. Tunti sopii aloittelijoista keskitasoon. Myös kokeneemmat harrastajat ovat tervetulleita.

  Pilateksen tarkoitus on kehittää ryhtiä ja kehon linjausta, vahvistaa koko kehon voimaa ja hallintaa sekä tuoda tasapainoa kehoon. Harjoittelun vaikutus kohdistuu nivelten liikkuvuuden ja stabiliteetin parantamiseen.

Ryhmäliikuntatuntien hinnat

 • 50 euron lukukausimaksulla voit osallistua kaikille liikuntatunneille.
 • 35 euron lukukausimaksulla voit osallisua lattiajumppiin tai vesijumppiin.
 • Ryhmäliikuntatunnit laskutetaan jälkeenpäin. Voit myös maksaa Edenredillä, Smartumpayllä, Eazybreakilla tai E-passilla.

Emme hyvitä käyttämättömiä kausimaksuja. HUOM! Syyslomalla ja hiihtolomalla ei ole ohjauksia. Liikuntaryhmät ovat kesätauolla 1.6.-30.8.