Kotiseutumuseo

Sodankylän kotiseutumuseo on näyttävä kohde kauniilla joenrantapaikalla. Pihapiirin kruunu on Lokan tekojärven alle jääneestä Rieston kylästä pelastettu päärakennus.

Kotiseutumuseo on avoinna 27.8.2023 asti ti-su klo 12-18. Museoon on vapaa pääsy.

Kotiseutumuseolla kohtaat palan kadonnutta Lappia

Kesäaikaan Sodankylässä vierailevalle kotiseutumuseo on mielenkiintoinen käyntikohde. Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva museo kohoaa kauniilla paikalla kahden suuren joen – Kitisen ja Jeesiöjoen – risteyskohdassa. Portin ulkopuolella on iso P-paikka autolla saapuville.

Halutessasi henkilökunta opastaa sinua mielellään. Museokierroksella saa hyvän käsityksen, kuinka Sodankylän Sompion alueella elettiin 1900-luvun vaihteessa. Alueelle on koottu aikakaudelle tyypillinen pihapiiri, joka käsittää 13 rakennusta.

Halutessasi tutustua museoalueeseen mieluummin omatoimisesti, on Sompio-sovellus aivan ehdoton apu! Sovellus esittelee museon paikanpäällä, ja se on saatavilla vanhemmille iOs ja Android-laitteelle. Omalle kännykälle tai tabletille ladattava appi tarjoaa museokierroksen perustiedot suomeksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Lisäksi se sisältää mukavaa lisättyä todellisuutta museokierrokselle.

Sompio-sovellus Google Play -kaupassa.

Sompio-sovellus AppStoressa.

Sodankylän kotiseutumuseo-youtube video

Lue lisää:

www.visitsodankyla.fi