Kotiseutumuseo

Sodankylän kotiseutumuseo on näyttävä kohde kauniilla joenrantapaikalla. Pihapiirin kruunu on Lokan tekojärven alle jääneestä Rieston kylästä pelastettu päärakennus.

Kotiseutumuseolla kohtaat palan kadonnutta Lappia

Kesäaikaan Sodankylässä vierailevalle kotiseutumuseo on mielenkiintoinen käyntikohde. Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva museo kohoaa kauniilla paikalla kahden suuren joen – Kitisen ja Jeesiöjoen – risteyskohdassa. Portin ulkopuolella on iso P-paikka autolla saapuville.

Halutessasi henkilökunta opastaa sinua mielellään. Museokierroksella saa hyvän käsityksen, kuinka Sodankylän Sompion alueella elettiin 1900-luvun vaihteessa. Alueelle on koottu aikakaudelle tyypillinen pihapiiri, joka käsittää 13 rakennusta.

Halutessasi tutustua museoalueeseen mieluummin omatoimisesti, on Sompio-sovellus aivan ehdoton apu! Sovellus esittelee museon paikanpäällä, ja se on saatavilla vanhemmille iOs ja Android-laitteelle. Omalle kännykälle tai tabletille ladattava appi tarjoaa museokierroksen perustiedot suomeksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Lisäksi se sisältää mukavaa lisättyä todellisuutta museokierrokselle.

Sompio-sovellus Google Play -kaupassa.

Sompio-sovellus AppStoressa.

Sodankylän kotiseutumuseo-youtube video

Lue lisää:

www.visitsodankyla.fi