Kulttuuriavustukset

Sivistyspalvelut jakaa vuosittain avustuksia kulttuuritoiminnan tukemiseen. Avustusten hakuaika on keväisin huhtikuussa.

Hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan kulttuuriavustuksia voivat hakea rekisteröidyt kulttuuriyhdistykset. Rekisteröityneelle yhdistykselle tukea voidaan myöntää rekisteröimisestä seuraavana vuonna.

Kulttuurin toiminta-avustusta voi hakea paikallisen kulttuuriyhdistyksen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen toiminnan tukemiseen sekä tapahtumien järjestämiseen. Toiminta-avustusta myönnettäessä huomioidaan yhdistyksen toiminnallisuus, vaikuttavuus sekä toiminnan kohdentuminen sodankyläläisille. Avustuksilla tuetaan erityisesti toimintaa, joka suunnataan avoimesti asukkaille.

Avustusta voidaan käyttää vain siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty, ja se tulee käyttää sen kalenterivuoden aikana, jolloin avustus on myönnetty.

Löydät tarkemmat avustusohjeet alta tiedostoista.

 

Vuoden 2024 avustushaku

Vuoden 2024 kulttuuriavustusten hakuaika on 1.–30.4.2024. Hakemusten on oltava perillä kunnassa 30.4.2024 klo 16.00 mennessä.

Kulttuuriavustuksia haetaan kunnan avustushakemuksella (alla pdf-muodossa). Hakemukseen tulee liittää

  • kulttuuriavustushaun liitelomake (alla pdf-muodossa)
  • toimintasuunnitelma ja talousarvio (haettavan vuoden)
  • edellisen vuoden toimintakertomus tai loppuraportti avustuksen käytöstä
  • tilinpäätös ja tuloslaskelma
  • selvitys nimenkirjoitusoikeudesta (Y-tunnuksen omaavat)

Hakemukset liitteineen toimitetaan joko sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen Sodankylän kunta / Kirjaamo, PL 60, 99600 Sodankylä.

Lisätiedot

Anna Yliniemi
kulttuurikoordinaattori
puh. 0400 535 652