Hyvinvointilähete

Kohti hyvinvointia ja osallisuutta vahvistavaa toimintaa.

Mikä hyvinvointilähete?

Hyvinvointilähete tarkoittaa sinua kuuntelevan ihmisen, hyvinvointilähetin tukea. Hyvinvointilähetin kanssa voit pohtia rauhassa ja kiireettä asioitasi. Hyvinvointilähetti voi tarvittaessa “linkittää” sinut harrastustoimintaan tai lähteä kanssasi tutustumaan esimerkiksi kansalaisopiston kurssitarjontaan tai paikallisten järjestöjen toimintaan.

Hyvinvointilähetteellä asiakas saa tuekseen koulutetun linkkihenkilön, hyvinvointilähetin, joka voi toimia tukena erilaisissa asioissa ja haasteissa. Toiminnassa olennaista on ihmisen itsensä määrittelemät tarpeet sekä omakohtaisen hyvinvoinnin, osallisuuden ja toimintakyvyn parantuminen. Hyvinvointilähetin tuki on määräaikaista. Tarkoituksena on selkiyttää tilannettasi ja auttaa sinua tarttumaan elämäntilanteesi haasteisiin.

Joskus käy niin, että sopivaa ja mielekästä tekemistä tai harrastusryhmää ei ole saatavilla. Hyvinvointilähete-toimintamalliin kuuluu myös viedä esiin tulleita toiveita eteenpäin, jotta tarjolla oleva toiminta kehittyisi vastaamaan paremmin tarpeita.

Hyvinvointilähetti auttaa etsimään myös osallistumisen esteisiin ratkaisuja. Digiaikana itselle sopiva toiminta voi olla kaukanakin ja silti mahdollista saavuttaa.

www.hyvinvointilahete.fi

Lisätietoa hyvinvointilähetteestä

Inga Mukku
Sodankylän hyvinvointi-
koordinaattori
ja hyvinvointilähete-hankkeen
projektipäällikkö
puh. 040 677 2122
inga.mukku@sodankyla.fi