Hyvinvointilähete

Kohti hyvinvointia ja osallisuutta vahvistavaa toimintaa.

Mikä hyvinvointilähete?

Hyvinvointilähete tarkoittaa sinua kuuntelevan ihmisen, hyvinvointilähetin tukea. Hyvinvointilähetin kanssa voit pohtia rauhassa ja kiireettä asioitasi. Hyvinvointilähetti voi tarvittaessa “linkittää” sinut harrastustoimintaan tai lähteä kanssasi tutustumaan esimerkiksi kansalaisopiston kurssitarjontaan tai paikallisten järjestöjen toimintaan.

Hyvinvointilähetteellä asiakas saa tuekseen koulutetun linkkihenkilön, hyvinvointilähetin, joka voi toimia tukena erilaisissa asioissa ja haasteissa. Toiminnassa olennaista on ihmisen itsensä määrittelemät tarpeet sekä omakohtaisen hyvinvoinnin, osallisuuden ja toimintakyvyn parantuminen. Hyvinvointilähetin tuki on määräaikaista. Tarkoituksena on selkiyttää tilannettasi ja auttaa sinua tarttumaan elämäntilanteesi haasteisiin.

Joskus käy niin, että sopivaa ja mielekästä tekemistä tai harrastusryhmää ei ole saatavilla. Hyvinvointilähete-toimintamalliin kuuluu myös viedä esiin tulleita toiveita eteenpäin, jotta tarjolla oleva toiminta kehittyisi vastaamaan paremmin tarpeita.

Hyvinvointilähetti auttaa etsimään myös osallistumisen esteisiin ratkaisuja. Digiaikana itselle sopiva toiminta voi olla kaukanakin ja silti mahdollista saavuttaa.

www.hyvinvointilahete.fi

Sodankylä mukana kehittämässä toimintaa

Hyvinvointilähetti tukena COVID-19 pandemian jälkeisessä arjessa -hanke oli yksi sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2020 rahoittamista Mielenterveysosaaminen kunnissa -täydennyshaun hankkeista (MITO 2021). Sodankylässä toteutettu hanke kesti vuoden 2022 loppuun. Löydät alta hankkeen loppuraportin.