Asunnot ja tontit Sodankylässä

Ilmakuva_pieni.jpg

Sodankyläläiset ovat omakotitaloasujia. Sodankylässä asutaan hyvin tilavasti ja useimmiten omistusasunnoissa. Vuonna 2018 Sodankylässä oli 4085 asuntokuntaa. Yhden hengen asuntokuntia näistä oli 42%. Rivi- ja omakotitaloissa asui koko väestöstä 86,1%. Tämä on yli kaksinkertainen luku verrattuna koko maahan, jossa rivi- ja omakotitaloissa asuu 39,0% koko väestöstä. Vuokra-asunnoissa Sodankylässä asuu vain 28,8% kuntalaisista. Vuokra-asuntojen määrä ei myöskään ole huima ja itseasiassa kysyntä usein ylittääkin tarjonnan. Vuokra-asuntojen etsimisessä kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin ja muistaa, että kaikki asunnot eivät välttämättä ehdi edes vapaille markkinoille, ennen kuin niihin löydetään uudet asukkaat. Silmät ja korvat kannattaa siis pitää auki ja luottaa paikallisten vinkkeihin. 

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnan vuokra-asuntoja hallinnoi kunnan tytäryhtiö Asentopuulaki Oy. Kunnan omistuksessa on noin 720 vuokra-asuntoa. Asentopuulaakin www-sivustolta www.asentopuulaaki.fi löydät tietoa asunnon hakemisesta ja irtisanomisesta. Asumisen aikana hyödyllisiä ohjeita löydät asuminen -sivulta.

Yksityisten vuokra-asunnot 

Yksityisten vuokra-asuntoja on ympäri laajaa kuntaamme, mutta pääasiassa vuokrattavat asunnot löytyvät keskustan alueelta. Lisäksi myös Luoston alueella on paljon vuokrattavia asuntoja ja mökkejä. Helpoiten löydät yksityisten vuokraamat asunnot klikkaamalla itsesi osoitteisiin www.etuovi.com ja tori.fi. Molemmista osoittesta löytyy sekä vuokra-asuntoja, että mökkejä kunnan alueella. Useimpia loma-asuntoja ja mökkejä tarjotaan vuokralle viikkohinnoin, mutta kannattaa myös rohkeasti kysäistä, onko mahdollisuutta pidempiaikaiseen vuokraukseen. Erityisesti talvikauden ulkopuolella myös loma-asuntoihin haetaan pidempiaikaisia vuokralaisia. 

Myös kuntalaisten hallinnoima Facebook -ryhmä, Sodankylän kansalaiskanava, on hyvä paikka kysellä vapaita asuntoja.

Oman kodin rakentaminen 

Sodankylään on helppo rakentaa, sillä kunnassa on useita vapaita tontteja kuntakeskuksen alueella mm. Kaanaamaan, Sateenkaarentien, Kultatievan, Savikankaan, Tähtiherrantien ja Vanhan Raviradan alueilla sekä muutamia yksittäisiä tontteja muillakin kaavan osa-alueilla.

Ajantasaisen tilanteen asemakaava-alueilla vapaista olevista rakentamattomista kunnan tonteista saat kotisivujen Karttapalvelun Tonttipörssin kautta.


Päivitetty: 27.1.2022 14:17

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found

 Content Editor

esitekuvake_sodankyla.jpg