Sodankylän lukio

Sodankylän lukio on tasokas yleislukio, joka tarjoaa laadukasta opetusta turvallisessa ympäristössä. Valinnaisaineissa näkyvät paikalliset painotukset.

Sodankylän lukio

Sodankylän lukio on pieni, lämmin ja läheinen. Opiskelijoita on reilut 70, joista osa on yhdistelmätutkintolaista.

Sodankylän lukiossa voi opiskella valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaiset pakolliset ja valtakunnalliset opinnot. Lisäksi opetussuunnitelmassa on määritelty koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot sekä sellaiset lukion ulkopuolella suoritetut opinnot, jotka voi lukea hyväksi lukio-opintoihin. Oppimispolut räätälöidään opiskelijan omien tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaisesti.

Valinnaisina kielinä voi opiskella saksaa, ranskaa, saamea ja venäjää. Näistä kielistä on mahdollista valita A2-, B2- ja B3-tason opintoja. Temaattisissa opinnoissa on opintojaksoja, jotka ylittävät oppiainerajat tai liittyvät laaja-alaisen osaamisen osa-alueisiin. Opiskelija voi suorittaa myös lukiodiplomit liikunnasta, kuvataiteesta, musiikista ja tanssista.

Lukio tekee yhteistyötä korkeakoulujen, muiden oppilaitosten ja yritysten kanssa. Yhteistyötä on esimerkiksi Sodankylän geofysiikan observatorion sekä Ilmatieteen laitoksen kanssa. Mahdollista on myös suorittaa opintojaksoja Värriön tutkimusasemalla.

Lukiossa voi suorittaa myös kaksoistutkinnon. Jokaisen kaksoistutkintoa suorittavan opiskeluohjelma suunnitellaan yksilöllisesti eteneväksi.

Sodankylän lukion arvopohjan perustana ovat ihmisoikeudet, tasa-arvo, uteliaisuus, tieto, demokratia, avarakatseisuus ja hyvinvointi.

Sodankylän lukiossa ei ole keskiarvorajaa. Opinnot voi aloittaa ympäri vuoden.

Sodankylän lukio

Lukio sijaitsee osoitteessa Juontotie 33F.

Osoite Juontotie 33 F, 99600 Sodankylä
Puhelin 040 175 7990