Nuorten kesätyöt

Sodankylän kunnan kesätöiden 2023 hakuaika on 13.3.–30.4. Haku tapahtuu Kuntarekryn kautta.

Sodankylän kunnan kesätöiden hakuaika on 13.3.–30.4.2023. Vuonna 2023 kunnan kesätöitä voivat hakea vuosina 2003–2007 syntyneet sodankyläläisnuoret. Yhdeksäsluokkalaisille on kerrottu kunnan kesätöiden hakemisesta, 4H-yrittäjyydestä ja Ysit töihin -kampanjasta oppilaanohjaustunneilla.

 

Näin haet kunnan kesätöitä

Kesätöiden haku tapahtuu Kuntarekryn kautta. Hakuilmoitukseen voi merkitä, mistä yksiköstä hakee ensisijaisesti töitä, sekä toiveen kesätyökuukaudesta. Lisäksi hakemuksessa on hyvä kertoa itsestä, vahvuuksista, harrastuneisuudesta jne.

Sodankyläläinen vuonna 2003–2007 syntynyt nuori voidaan palkata kesätöihin koulujen loma-aikaan kesä- tai heinäkuuksi neljäksi (4) viikoksi. Palkka on 750 euroa. Sodankylän kunta pyrkii työllistämään mahdollisimman monta nuorta määrärahojen puitteissa.

Kesätyöpaikasta ilmoitetaan nuorille 12.5. mennessä. Jos nuori ei ota paikkaa vastaan, tulee siitä ilmoittaa viipymättä työllisyydenhoitoon.

Kesällä 2023 kunta tarjoa kesätöitä seuraaviin tehtäviin

  • Liikunta-ja vapaa-aikapalvelut: museoavustajan tehtävät, etsivä nuorisotyö, katumuusikko, uimakoulun avustavat tehtävät, liikunta-ja taideleirin avustavat ohjaajan työt, työpajan työntekijä.
  • Puhtaanapitopalvelut: siivouksessa avustaminen kunnan eri yksiköissä.
  • Toimitilapalvelut: kiinteistöjen huoltotöiden avustaminen, viheralueiden kunnossapito, nurmikon leikkaus.
  • Kirjastopalvelut: aineistojen järjestelytehtävät ja hyllyjen puhtaanapito.
  • Varhaiskasvatus: lasten perushoidossa avustaminen.

 

Nuorten kesätyöseteleiden haku

Sodankylän kunta tukee nuorten kesätyönhakua myös kesätyösetelein. Kesätyöseteleiden tavoitteena on kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Vuonna 2023 Sodankylän kunnan kesätyöseteliin ovat oikeutettuja vuosina 2003–2007 syntyneet sodankyläläisnuoret.

Kesätyöseteliä voi käyttää työskentelyyn sodankyläläisessä yrityksessä tai yhdistyksessä. Sen suuruus on 400 euroa (yritykset) tai 450 euroa (rekisteröityneet yhdistykset, seurat ja järjestöt). Kesätyöseteliä voivat hakea myös nuoret, jotka suorittavat 4H-yhdistyksen järjestämän koulutuksen tai perustavat 4H-yrityksen Sodankylän 4H-yhdistyksen kautta.

Nuori hakee kesätyöseteliä Kuntarekryn kautta. Tuki maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä, ja sitä pitää hakea viimeistään 30.9. Mukaan liitetään täytetty kesätyöseteli, kopio työsopimuksesta sekä palkkalaskelma. Lomakkeet voi toimittaa joko sähköpostitse osoitteeseen merja.laakkonen@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen Sodankylän työllisyydenhoito, Jäämerentie 2, 99600 Sodankyla.

Kysy lisää

Sodankylän kunnan työllisyydenhoidon yksikkö
puh. 040 684 5724

Merja Laakkonen
työnsuunnittelija
merja.laakkonen@sodankyla.fi