Nuorten kesätyöt

Sodankylän kunnan kesätöiden 2024 hakuaika päättyi 8.4. Ysiluokkalaisille kerrottiin kesätöiden hakemisesta oppilaanohjaustunnilla.

Sodankylän kunnan nuorten kesätyöpaikkojen haku 2024 on päättynyt. Tänä keväänä kunnan kesätöitä saivat hakea vuosina 2004–2008 syntyneet nuoret. Kesätöiden hakuaika oli 26.2.–8.4.2024.

Yhdeksäsluokkalaisille on kerrottu kunnan kesätöiden hakemisesta oppilaanohjaustunnilla.

 

Näin haet kunnan kesätöitä

Kesätöiden haku tapahtuu Kuntarekryn kautta. Hakuilmoitukseen voi merkitä, mistä yksiköstä hakee ensisijaisesti töitä, sekä toiveen kesätyökuukaudesta. Lisäksi hakemuksessa on hyvä kertoa itsestä, vahvuuksista, harrastuneisuudesta jne.

Sodankyläläinen vuonna 2004–2008 syntynyt nuori voidaan palkata kesällä 2024 kesätöihin koulujen loma-aikaan kesä- tai heinäkuuksi neljäksi (4) viikoksi. Palkka on 1000 euroa/kk. Sodankylän kunta pyrkii työllistämään kaikki hakijat.

 

Kesällä 2024 kunta tarjoa kesätöitä seuraaviin tehtäviin

  • Liikunta-ja vapaa-aikapalvelut: museoavustajan tehtävät, etsivä nuorisotyö, katumuusikko, uimakoulun avustavat tehtävät, liikunta-ja taideleirin avustavat ohjaajan työt, työpajan työntekijä.
  • Puhtaanapitopalvelut: siivouksessa avustaminen kunnan eri yksiköissä.
  • Toimitilapalvelut: kiinteistöjen huoltotöiden avustaminen, viheralueiden kunnossapito, nurmikon leikkaus.
  • Kirjastopalvelut: aineistojen järjestelytehtävät ja hyllyjen puhtaanapito.
  • Varhaiskasvatus: lasten perushoidossa avustaminen.
  • Viestintä: kaksi kesäsomettajaa kesäkuuksi

 

Nuorten kesätyöseteleiden haku

Sodankylän kunta tukee nuorten kesätyönhakua myös kesätyösetelein. Kesätyöseteleiden tavoitteena on kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Vuonna 2024 Sodankylän kunnan kesätyöseteliin ovat oikeutettuja vuosina 2004–2008 syntyneet sodankyläläisnuoret.

Kesätyöseteliä voi käyttää työskentelyyn sodankyläläisessä yrityksessä tai yhdistyksessä. Sen suuruus on 400 euroa (yritykset) tai 450 euroa (rekisteröityneet yhdistykset, seurat ja järjestöt). Kesätyöseteliä voivat hakea myös nuoret, jotka suorittavat 4H-yhdistyksen järjestämän koulutuksen tai perustavat 4H-yrityksen Sodankylän 4H-yhdistyksen kautta.

Tuki maksetaan työnantajalle tai nuorelle kesätyöyrittäjälle työsuhteen päätyttyä. Mukaan liitetään täytetty kesätyöseteli, kopio työsopimuksesta sekä palkkalaskelma. Suositus kesätyön kestosta on kuukausi.

Kesätyönsetelin voi työnantaja tai nuori lunastaa olemalla yhteydessä työllisyydenhoidon yksikköön Merja Laakkoseen, p.040 684 5724, merja.laakkonen@sodankyla.fi

 

Kysy lisää

Sodankylän kunnan työllisyydenhoidon yksikkö
puh. 040 684 5724

Merja Laakkonen
työnsuunnittelija
merja.laakkonen@sodankyla.fi