Pohjois- ja Itä-Lapin työllisyysalue

Mikä on Pohjois- ja Itä-Lapin työllisyysalue? Keitä siihen kuuluu? Lue täältä TE-uudistuksesta ja uusista työllisyysalueista.

Poropatsas

TE-uudistuksessa Suomeen muodostui 45 työllisyysaluetta, jotka vastaavat julkisten työvoimapalvelujen järjestämisestä. Lapissa toiminnan aloitti vuoden 2025 alussa neljä työllisyysaluetta: Meri-Lapin, Pohjois- ja Itä-Lapin, Rovaseudun ja Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueet.

Me Sodankylän kunnassa järjestämme työvoimapalvelut yhdessä seitsemän muun kunnan kanssa ja muodostamme Pohjois- ja Itä-Lapin työllisyysalueen. Toimimme työllisyysalueen vastuukuntana.

Pohjois- ja Itä-Lapin työllisyysalueen kahdeksan kuntaa ovat

Työllisyysalueen toimintaa ja taloutta johtaa työllisyysaluepäällikkö Kaija Kukkola Sodankylän kunnassa. Hän toimii myös työllisyyspalveluiden vastuuhenkilönä.

Tästä on kyse

  • Vuoden 2025 alusta TE-palvelut siirtyivät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautettiin.
  • Työvoimapalveluista tuli osa jokaisen kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin vaikkapa sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut.
  • Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen.
  • Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtui vuodenvaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.
  • Jos tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa, voit aina kääntyä oman kuntasi puoleen ja sinut ohjataan eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat myös oman kuntasi verkkosivuilta tai Työmarkkinatorilta.

 

Työmarkkinatori

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi kirjaudu Työmarkkinatorille, joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Löydät sieltä työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.

Työmarkkinatorin Aluesivuilta löydät ajankohtaista tietoa alueen avoimista työpaikoista, palveluista ja uutisista sekä keskeiset yhteystiedot.