Sodankylässä tapahtuu nyt paljon – Tärpit ja vinkit tuleviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin

Lokakuun alussa Sodankylässä järjestetään kuntalaisille useita tilaisuuksia ja tapahtumia. Kokosimme tapahtumavinkit yhteen. Ota tärpit talteen, osallistu ja vaikuta!

1.  Vesisankarit-tapahtuma la 1.10.

Siilashallissa järjestettävässä Vesisankarit-tapahtumassa (klo 13-16) pääset kokeilemaan sup-lautailua, kajakilla melontaa, sukellusrataa, räpylöillä uintia, snorklausta, uintia pelastusliiveillä ja harjoittelemaan elvytystä SPR:n ohjeistuksella. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Uimataidottomat lapset mukaan vain vanhempien seurassa.

2. Kaksi keskustelutilaisuutta kouluverkosta ma 3.10.

Järvikylien ja Vaalajärven kouluissa järjestetään avoimet keskustelutilaisuudet, joissa sodankyläläiset pääsevät puhumaan sivistyslautakunnan jäsenten kanssa kouluverkkoasioista. Sivistyslautakunnan jäsenten lisäksi keskustelutilaisuuksiin osallistuvat hyvinvointi- ja sivistysjohtaja Anni Miettunen, varhaiskasvatuspäällikkö Ritva M. Ollila ja hallinto- ja taloussihteeri Tanja Varis. Ensimmäinen keskustelutilaisuuksista järjestetään Järvikylien koululla klo 16.30–18.00. Toinen tilaisuus on klo 18.30–20.00 Vaalajärven koululla.

3. Infotilaisuus yrittäjille ti 4.10.

Tule kuulemaan Team Finlandin rahoituksesta sekä kasvu- ja rekrytointiin liittyvistä asioista. Tilaisuudessa puhutaan myös alkavan yrittäjän starttipalveluista ja kuullaan yritystuista ja -hankkeista sekä työvoiman täsmäkoulutuksesta. Mukana myös työnantajan puheenvuoro onnistuneesta työvoiman koulutuksesta. Infotilaisuus järjestetään kunnanvirastolla klo 17.45–20.30.

4. Yhdessä ikääntyen -seminaari ja -messut ke 5.10.

Sodankylän kunnanvirastolla järjestettävä seminaari tarjoaa asiaa hyvästä vanhuudesta ja ikäihmisten asumisen vaihtoehdoista. Messuilla esittäytyvät palvelut, jotka tukevat ikääntyvien kotona asumista mahdollisimman pitkään. Tapahtumat on suunnattu erityisesti ikäihmisille ja heidän läheisilleen sekä ikäihmisten kanssa työskenteleville, mutta kaikki kuntalaiset ovat tilaisuuksiin tervetulleita. Seminaari järjestetään klo 12-16, messut ovat auki klo 10-15.

Yhdessä ikääntyen -seminaari ja -messut ovat osa ensi viikolla järjestettävää valtakunnallista Vanhustenviikkoa (2.-9.10.). Seminaarin ja messujen lisäksi Sodankylässä järjestetään viikon aikana lukuisia muita ikäihmisille suunnattuja tapahtumia, lue niistä lisää täältä: Ensi viikolla vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa – paljon tapahtumia myös Sodankylässä

5. Osallistuvan budjetoinnin ideointikysely avoinna 5.10. asti

Oletko jo huomannut, että etsimme ideoita osallistuvan budjetoinnin kohteeksi? Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset pääsevät ideoimaan ja äänestämään kohdetta sodankyläläisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ideointikysely on avoinna 5.10. asti. Osallistu ja vaikuta!

6. Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen Kirjakahvilan vieraana ti 11.10.

Tiesitkö, että kunnanjohtajamme Jari Rantapelkonen on myös valokuvaaja? Sompion kirjastossa Sodankylässä on lokakuun ajan esillä Rantapelkosen Elämää luonnossa: enontekiöläisiä ihmisiä -valokuvanäyttely, ja Rantapelkonen esittelee näyttelyään kirjaston Kirjakahvilassa tiistaina 11. lokakuuta klo 18-19.

7. Tähtikunnan koulun avoimet ovet ke 12.10.

Kuntalaiset pääsevät tutustumaan vasta vihittyyn koulurakennuksen Tähtikunnan koulun avointen ovien päivänä keskiviikkona 12. lokakuuta klo 15-18.

 

Lisää tulevia tapahtumia löydät nettisivuiltamme Tapahtumat-osiosta.

 

 

Muita tiedotteita