Vanhustenviikolla tapahtuu: Yhdessä ikääntyen -seminaari ja -messut tuovat yhteen ikäihmisten hyvinvointia tukevat palvelut

Sodankylässä järjestetään 5. lokakuuta Yhdessä ikääntyen -seminaari ja -messut, jotka antavat eväitä hyvään vanhuuteen ja ikäihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Esiin pääsevät palvelut, jotka tukevat ikääntyvien kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Mitä palveluja ikääntyvät tarvitsevat, jotta he pystyisivät elämään mahdollisimman omatoimista elämää ja voisivat asua kotona mahdollisimman pitkään?

Tähän teemaan pureudutaan Sodankylän kunnanvirastolla 5. lokakuuta 2022 järjestettävässä Yhdessä ikääntyen -seminaarissa sekä seminaarin yhteydessä toteutettavassa messutapahtumassa, jossa esille pääsevät laajasti ikääntyvien hyvinvointia tukevat palvelut ja tuotteet. Kaikkiaan näytteilleasettajia on messuilla 21.

Seminaari ja messut ovat osa Vanhustenviikon (2.-9.10.2022) tapahtumia. Järjestäjänä toimii ympäristöministeriön rahoittama ”Yhdessä ikääntyen, hyvinvointia edistävä asuminen Sodankylässä” -hanke, joka järjestää tapahtuman tiiviissä yhteistyössä eläkeläisjärjestöjen kanssa. Seminaarissa esitellään hankkeen tuotoksia, kuten Kylälaakson alueen ikääntyneiden tarpeet huomioiva maankäytön yleissuunnitelma. Jaettavana on palveluopas ikääntyneiden palveluista.

Tapahtuma on suunnattu ikäihmisille ja heidän läheisilleen sekä ikäihmisten kanssa työskenteleville. Sodankylän kunta järjestää päivään kuljetuksen kyliltä, mutta seminaaria voi seurata myös suoratoistona Teamsin välityksellä. Seminaari alkaa klo 12 ja päättyy klo 16. Messualue on avoinna klo 10–15.

Messuilla ovat mukana seuraavat näytteilleasettajat: Kunnan kotihoito ja fysioterapia, Napapiirin omaishoitajat ry, Lapin muistiyhdistys ry, Järjestökeskus Kitinen, Sodankylän seurakunta, SPR, Osuuskunta Sompion Tähti, Leader ja perhehoito, Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta, Sompio, K-Supermarket Pohjantähti, Sodankylän apteekki, Ikäystävällinen Lappi -hanke, Osuuspankki, Kela, Sopukka, Vanhusneuvosto, Liikenneturva, Sodankylän Eläkeläiset ry, Eläkeliitto ry:n Sodankylän osasto ja Hyvinvointilähetit.

 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan: Ilmoittautuminen Yhdessä ikääntyen -seminaariin

Seminaarin Teams-etäyhteyslinkki julkaistaan Sodankylän kunnan nettisivuilla Ajankohtaista-osiossa.

 

Yhdessä ikääntyen -seminaarin ohjelma

klo 12.00 Tilaisuuden avaus, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen

klo 12.10 –12.20 Ministeriön tervehdys, asuntoneuvos Raija Hynynen

klo 12.20–12.40 Kunnan hyvinvointityön esittely, hyvinvointikoordinaattori Inga Mukku

klo 12.40–13.00 Kela, elämässä mukana ja muutoksissa tukena, palveluasiantuntija Paula Halminen

klo 13.00–13.15 Asumisen vaihtoehtoja – mahdollisuuksia ja ratkaisuja 55+-vuotiaille, Suomen Asumisen Apu ry, toiminnanjohtaja Ari Nikkola

klo 13.15–14.00 TAUKO: Messutapahtumaan tutustumista, verkostoitumista ja kahvitarjoilu

klo 14.00–14.30 Hankkeen tulosten esittely, projektipäällikkö Anitta Mikkola

klo 14.30–14.50 Kylälaakson alueen maankäytön yleissuunnitelman esittely, kehitysjohtaja Ari Pesonen

klo 14.50–15.10 Ikäihmisten asumisen kehittäminen Lapin Hyvinvointialueella, projektipäällikkö Anne-Mari Ahonen

klo 15.10–15.25 Ohjausryhmän edustajan puheenvuoro, Tapio Hietala

klo 15.25–15.45 Kunnan edustajan puheenvuoro, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riikka Karppinen

klo 15.45 Tilaisuuden päättäminen, vs. perusturvajohtaja Sinikka Hotti

 

Lisätiedot:

projektipäällikkö Anitta Mikkola, puh. 040 152 0823, anitta.mikkola@sodankyla.fi

Muita tiedotteita