Metsävainion alueelle Sodankylän ytimeen rakentuu uusi asuinalue – ensimmäiset asunnot tulivat ennakkomyyntiin

Rakennuspalvelu Kokko Oy aikoo rakentaa Jeesiöjoen rantamaisemiin uudelle asuinalueelle kymmenen uutta erillispientaloa. Alueelle on tulossa myös Asentopuulaaki Oy:n uusia vuokra-asuntoja.

Metsävainion alue dronekuva ilmasta jokinäkymällä
Metsävainion alue sijaitsee Jeesiöjoen rannalla Hyvinvointikeskus Sopukan vieressä.

Sodankylän kunta haki Metsävainion tonteille toteuttajia varaus- ja neuvottelumenettelyllä viime kesänä. Tonttihaku suunnattiin ammattimaisille rakennuttajille ja rakennusliikkeille, jotka rakentaisivat alueelle rivitaloja, pienkerrostaloja tai useita erillispientaloja.

Kaikkiaan kolme yksityistä rakennuttajaa on tehnyt tähän mennessä uudelta asuinalueelta tonttivarauksen. Niistä yhden, Rakennuspalvelu Kokko Oy:n, suunnitelmat ovat edenneet siihen pisteeseen, että asunnot ovat tulleet ennakkomyyntiin. Yhtiön suunnitelmana on rakentaa alueelle kymmenen erillispientaloa. Asuntojen rakentamisaikataulu tarkentuu varausten edetessä. Tutustu suunnitelmiin täällä.

Lisäksi kunnan tytäryhtiö Asentopuulaaki Oy aikoo rakentaa alueelle 36 huoneiston luhtitaloyhtiön. Asunnot tulevat vuokrakäyttöön. Rakennustyöt alkavat toukokuussa.

 

Lisää asuntoja ja elinvoimaa

Toteutuessaan uusi Metsävainion asuinalue toteuttaa osaltaan kunnan voimassa olevaa asunto-ohjelmaa sekä uutta, lokakuussa hyväksyttyä kuntastrategiaa, jossa yhdeksi tavoitteeksi on asetettu Sodankylän asuntokannan laajentaminen ja uusien asuntojen saaminen kuntaan.

– Strategian mukaisesti kunta on varannut tämän vuoden talousarvioon miljoonan euron määrärahan, jota se voi käyttää asunto-ohjelman mukaisiin rakennushankkeisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kunta voi ostaa uusista rakennuskohteista asuntoja, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen kertoo.

Sodankylässä on parhaillaan menossa myös muita asuntohankkeita. Sodankylän kunta uudistaa Pappilanniemessä sijaitsevat Kylälaakson rivitalot vaiheittain vuosien 2024–2027 aikana. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt Kylälaakson rivitalot -hankkeelle 809 903 euron (sis. alv) investointiavustuksen.

 

Tästä on kyse

  • Metsävainion alue sijaitsee Sodankylän kirkonkylän rantamaisemissa Jeesiöjoen länsipuolella. Vieressä on Hyvinvointikeskus Sopukka.
  • Uudelle asuinalueelle on kaavoitettu rakennuspaikkoja pienkerros- ja rivitaloille sekä asuinpientaloille.
  • Rakennusoikeutta asuinrakentamiseen yhteensä 11.800 kem2. Rakennuspaikkojen pinta-alat ovat noin 4.700–7.300 m2, ja tonttien vuosivuokrat ovat noin 3300–4500 euroa.

Muita tiedotteita