Kylälaakson rivitalojen rakentamiseen ARAlta merkittävä avustus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt Sodankylän kunnalle yli 800.000 euron investointiavustuksen Kylälaakson rivitalojen uudistamiseen.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt Sodankylän kunnan Kylälaakson rivitalot -hankkeelle 809 903 euron (sis. alv) investointiavustuksen. Avustuksen suuruus on noin 25 prosenttia rakennushankkeen kokonaiskustannuksista. Investointiavustuksen lisäksi kunta on saanut ARAlta myönteisen korkotukipäätöksen. Se suojaa kunnan lainaa mahdolliselta kovalta koronnousulta.

Sodankylän kunnassa iloitaan merkittävästä avustussummasta.

– Kylälaakson rivitalojen uudistaminen ja siihen saatu ARAn avustus ovat yksi konkreettinen toimi ja onnistuminen nykyisen kuntastrategian mukaisella asuntojen polulla, jossa tavoitteena on luoda riittävästi asuntoja eri-ikäisten kuntalaisten tarpeisiin, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen sanoo.

Hankkeessa uudistetaan ikääntyneiden asumiseen suunnatut ja kunnan omistuksessa olevat rivitalot. Tavoitteena on saada nykyisten rivitalojen alueelle 50–60 ikääntyneiden tarpeisiin sopivaa, esteetöntä ja yhteisöllisyyttä edistävää asuntoa.

Ensimmäisen vaiheen rakennustöiden urakkakilpailutuksen on voittanut yhteenliittymä Timberg Bygg & Renovering Oy Ab ja BBJ Gräv – Kaivu Oy Ab. Rakennustyöt aloitetaan huhti-toukokuussa 2024. Asukkaita tiedotetaan töiden alkamisesta kevään aikana.

 

Tästä on kyse

  • Sodankylän kunta uudistaa Pappilanniemessä sijaitsevat Kylälaakson palveluasunnot vaiheittain vuosien 2024–2027 aikana.
  • Rivitalojen uudistaminen tapahtuu siten, että ensin rakennetaan uusia asuntoja ja sen jälkeen puretaan vanhoja. Näin asukkaille voidaan osoittaa uusi asunto jo valmistuneista rakennuksista.
  • Hanke on jaoteltu useisiin eri vaiheisiin. Ensimmäisessä vaiheessa alueen eteläisinpään päähän rakennetaan 16 yksiötä ja 4 kaksiota. Niiden rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Muita tiedotteita