Metsävainion tonttihaku käynnistyy 1. kesäkuuta

Jeesiöjoen rantamaisemissa Sodankylän ytimessä sijaitsevalle uudelle asuinalueelle on kaavoitettu rakennuspaikkoja pienkerros- ja rivitaloille sekä asuinpientaloille. Tonttihaku on käynnissä 1.–22.6.2023.

Sodankylän kunta hakee Metsävainion alueen tonteille toteuttajia varaus- ja neuvottelumenettelyllä. Tonttihaku on suunnattu erityisesti ammattimaisille rakennuttajille ja rakennusliikkeille, jotka rakentavat tonteille rivitaloja, pienkerrostaloja tai useita erillispientaloja.

Tonttien hakuaika alkaa 1. kesäkuuta ja päättyy 22. kesäkuuta. Tontin hakija toimittaa hakuaikana Sodankylän kunnalle vapaamuotoisen varaushakemuksen.

Tontin varaus myönnetään hakijalle neuvottelumenettelyssä. Sodankylän kunta ja tontin hakija neuvottelevat hakemukseen pohjautuen suunnitellusta rakennushankkeesta ja tontin varauksesta. Neuvottelut käydään hakuajan jälkeen siten, että kaikki varaukset on käsitelty elokuun aikana.

Metsävainion alue sijaitsee Sodankylän kirkonkylän rantamaisemissa Jeesiöjoen länsipuolella. Vieressä on Hyvinvointikeskus Sopukka. Sodankylän keskusta sijaitsee vastarannalla.

Rakentaminen tonteille voi alkaa vuoden 2024 keväällä.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet oheismateriaaleineen löytyvät kunnan nettisivuilta osoitteesta www.sodankyla.fi/metsavainio

Muita tiedotteita