Osallistuvan budjetoinnin kyselyyn tuli yli sata ideaa – Äänestä suosikkiasi kuudesta jatkoon päässeestä!

Osallistuvan budjetoinnin kohteita etsittiin avoimella ideointikyselyllä. Nyt ideoista on valittu kuusi ehdotusta jatkoäänestykseen. Katso, mitkä ehdotukset pääsivät jatkoon, ja äänestä suosikkiasi!

kirkonkylä kuva: Juhamatti Julkunen
Kuva: Juhamatti Julkunen

Sodankylän osallistuva budjetointi 2023 käynnistyi syyskuussa avoimella verkkokyselyllä, jossa etsittiin ideoita sodankyläläisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kysely kiinnosti sodankyläläisiä, ja vastauksia tuli määräaikaan mennessä peräti 109.

– Määrä yllätti. On hienoa, kuinka innostuneita sodankyläläiset ovat osallistumaan oman kuntansa kehittämiseen, sanoo Sodankylän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Ideointikyselyn vastausaika päättyi 5. lokakuuta. Nyt kunnan johtoryhmä on käynyt kuntalaisten ehdotukset läpi ja esittää jatkoäänestykseen kuutta kohdetta:

  1. Kuntoportaat
  2. Ulkokuntosali
  3. Taidetta keskustan liikenneympyrään
  4. Lähilaavu keskustaan esteettömän kalastuspaikan läheisyyteen
  5. Kävelyreitin jatkaminen Kitisen vartta pohjoiseen
  6. Bussiyhteys Luostolle

Jatkoäänestys toteutetaan ensisijaisesti verkossa Otakantaa.fi-palvelussa, jossa sodankyläläiset pääsevät äänestämään mieleisintä kohdetta: Äänestä suosikkiasi kuudesta vaihtoehdosta

Lisäksi kirjastossa on paperisia äänestyslipukkeita niille, jotka ovat estyneitä äänestämään netissä.

Jatkoäänestyksen äänestysaika on 12.10.–31.10.2022.

Jokainen kuntalainen voi äänestää yhtä kohdetta kerran. Äänestyksen voittanut ehdotus valitaan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi vuonna 2023. Osallistuvaan budjetointiin on varattu ensi vuodelle 30 000 euroa.

Otakantaa.fi

Muita tiedotteita