Tapahtumat matkailutuotteiksi

Hankkeen toteutusaika: 2.1.2019-31.12.2019. Loppuraportti saatavilla.

Kuva: Susanna Schwartz-Matero

Lataa loppuraportti täältä.

Tapahtumat matkailutuotteiksi -hankkeessa kehitetään Sodankylän lähialueiden tapahtumia matkailijoille sopiviksi matkailutuotteiksi

Tapahtumat matkailutuotteiksi -hankkeessa kehitetään mukana olevien toimijoiden tapahtumia kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille sopiviksi matkailutuotteiksi. Hankkeessa on mukana toimijoita ja tapahtumajärjestäjiä Sodankylästä, Savukoskelta ja Inarista. Hankkeessa kartoitetaan potentiaalisia, tapahtumista kiinnostuneita matkailijakohderyhmiä, opetellaan tuotteistamaan ja paketoimaan sopivia kokonaisuuksia sekä etsitään oikeita myynti- ja jakelukanavia tuotteille.

Tapahtumajärjestäjien osaamista päivitetään ja selvitetään uusia tapoja toimia

Tapahtuman järjestäminen vaatii organisaatiolta monenlaista osaamista, jonka päivittäminen on ajankohtaista hankkeessa. Ensiapu- ja järjestyksenvalvontakoulutusten lisäksi hankkeessa tarjotaan yleistä tapahtumanjärjestämiskoulutusta, tapahtuman markkinointiin ja palvelumuotoiluun keskittyvää koulutusta sekä opetellaan tuotteistamaan ja paketoimaan matkailutuotteita. Oppia on haettu myös tutustumalla Ruotsin Lapin tunnetuimpaan markkinatapahtumaan, jo 414. kerran järjestettyihin Jokkmokkin markkinoihin helmikuun alussa.

Talkoolaisrekrytointia pyritään helpottamaan etsimällä uusia, erilaisia tapoja houkutella vapaaehtoisia mukaan tapahtumien tekemiseen. Samalla mietitään kuinka esim. nuoret saadaan innostumaan tapahtumatalkoilusta. Selvitystöissä on mukana Lapin Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoita.

Helpotusta tapahtumien järjestäjille resurssipankilla ja tapahtumien aikatauluttamisella

Kaikkia tapahtumien järjestäjien työtä helpottamaan hanke selvittää erilaisia tapoja saada tapahtumissa tarvittava kalusto ja resurssit – esim. liikuteltavat katsomot, WC:t, torimökit, tapahtumateltat – yhteen varausnäkymään tai kalenteriin. Lisäksi pyritään keräämään yhteen tapahtumien järjestämiseen tarvittavien alihankkijoiden yhteystiedot ja tarjonta.

Tapahtumien aikatauluttamiseen etsitään hankkeessa apua selvittämällä tapahtumakalenteri- ja tapahtumansuunnittelusovelluksia ja -ohjelmistoja. Näin pyritään parantamaan suunnittelun pitkäjänteisyyttä ja estämään samanlaisten tapahtumien päällekäisyyksiä.

Sodankylän kunnan hallinnoimassa, vuoden mittaisessa yritysryhmähankkeessa ovat mukana Tankavaaran kultakyläSamperin Savotta, Ivalojoen matkailupalvelutVuotson PoroBaariPohjois-Sodankylän matkailuyhdistys ry sekä Sodankylän moottorikerho ry. Kaikille yhteisten toimenpiteiden lisäksi hankkeessa tehdään myös yrityskohtaisia toimenpiteitä. Kokonaisbudjetti on 87 500 €, josta 75 % rahoittaa Lapin Ely-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahasto, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma. Mukana olevat yritykset ja yhdistykset maksavat 25 % yksityisrahoitusosuuden.

Lisätiedot

Ulla Koikkalainen

Projektipäällikkö
p. 045 670 8842
ulla.koikkalainen(at)businesslappi.fi

Lisää hankkeita