Sijainti ja tontit

Tontteja huippupaikoilla – täältä löydät tietoa Metsävainion sijainnista ja alueen tonteista.

Metsävainion alue sijaitsee kirkonkylän rantamaisemissa Jeesiöjoen länsipuolella. Vieressä on Hyvinvointikeskus Sopukka. Sodankylän keskusta sijaitsee vastarannalla. Jeesiö on noin 80 kilometriä pitkä joki, joka saa alkunsa Kumputunturilta. Se yhtyy Kitisenjokeen Sodankylän kirkonkylän kohdalla.

Metsävainion alueelle on hyväksytty asemakaavan laajennus, jossa on rakennusoikeutta asuinrakentamiseen yhteensä 11.800 kem2. Rakennuspaikkojen pinta-alat ovat noin 4.700–7.300 m2, ja tonttien vuosivuokrat ovat noin 3300–4500 euroa.

Voit tutustua Metsävainioon ja sen tontteihin tarkemmin Infogis-kartalla, jossa pääsee tarkastelemaan aluetta myös laajemmin kaavakartoin, ortoilmakuvin ja kiinteistörajoin. Linkki aukeaa Infogis-kartan Tonttipörssi-näkymään siten, että asemakaava on näkyvissä.

Metsävainio Infogis-kartalla

Metsävainion tonttihaku on suunnattu erityisesti ammattimaisille rakennuttajille ja rakennusliikkeille, jotka toteuttavat tonteille rivitaloja, pienkerrostaloja tai useita erillispientaloja. Rakentaminen voi alkaa aikaisintaan vuoden 2024 keväällä.

Alta löydät Metsävainion sijaintikartan sekä ilmakuvia alueesta.

Tutustu tarkemmin