Yksityisteiden rahallisten avustusten haku käynnistyi

Sodankylän kunta avustaa yksityisteiden kunnossapitoa joko rahallisena avustuksena tai järjestämällä talviaurauksen. Nyt haussa ovat rahalliset avustukset. Hakuaika kestää 12. toukokuuta saakka.

Kunnossapitoavustuksen turvin yksityisteiden osakkaat järjestävät tiensä talvikunnossapidon itse. Avustukset on tarkoitettu sellaisten teiden ylläpitoon, jotka johtavat vakituisesti asutulle kiinteistölle mutta jotka eivät täytä kunnossapidon järjestämisavustuksen ehtoja. Tien tulee olla vähintään 150 metriä pitkä.

Jokaisen vakituisesti asutun kiinteistön omavastuu on 100 metriä kuitenkin siten, että vähimmäisavustusmäärä on 30 euroa per avustettava tie.

Avustuksen määrään vaikuttavat tien pituus ja vakituisesti asuttujen kiinteistöjen määrä. Löydät avustusmäärän määrittelytaulukon täältä: Yksityisteiden avustukset

 

Näin haet kunnossapitoavustusta

Avustushakemukset liitteineen on toimitettava kuntaan viimeistään 12.5.2023 klo 16.00. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

Avustusta haetaan kunnan avustushakemuksella, jonka löydät alta tiedostoista, tai kunnan kotisivuilta kohdasta Yksityisteiden avustukset.

Merkitse tien nimi ja pituus sekä tien vaikutusalueella vakituisesti asuttujen kiinteistöjen määrä hakulomakkeen kohtaan Toiminnan laatu, laajuus ja vaikuttavuus. Samaan kohtaan voit kirjoittaa myös selvityksen kunnossapidon järjestämisestä. Täytäthän lomakkeen huolellisesti.

Hakemukset liitteineen toimitetaan joko sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen: Sodankylän kunta / Kirjaamo, Tekninen lautakunta, PL 60, 99601 SODANKYLÄ.

 

Lisätiedot:

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Jani Kiemunki, puh. 0400 396735, jani.kiemunki@sodankyla.fi

Muita tiedotteita