Tule mukaan kirkonkylän kyläkävelylle

Sodankylän kuntakeskuksen yleisilmeen suunnitteluun liittyvä kävelykierros järjestetään tiistaina 19.12. klo 17–19.

Sodankylän kuntakeskuksen yleisilmeen suunnitteluun liittyen järjestetään kaikille avoin kävelykierros. Kävelykierros järjestetään tiistaina 19.12.2023 klo 17–19. Kierros alkaa kunnanviraston (Jäämerentie 1) pääoven edestä klo 17 ja kulkee kirkkopuiston kautta Kitisenrannan rantareitille ja kiertää keskustan läpi takaisin kunnanvirastolle.

Kierroksella käydään keskustelua kehittämisideoista ja tarpeista Sodankylän kuntakeskuksen alueella. Kävelyn aikana tarkennetaan kehittämisideoita ja -tarpeita paikan päällä. Kävelykierros liittyy kirkonkylän kyläkuvan kehittämistyöhön, johon liittyen toteutettiin asukaskysely marraskuussa. Kyselyn tulosten yhteenvetoon voi tutustua alla.

Kävelyyn osallistuu kyläilmeen suunnittelun laatijoita FCG Oy:stä sekä Sodankylän kunnan edustajia.

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätiedot:

Kehitysjohtaja Ari Pesonen, ari.pesonen@sodankyla.fi, puh. 040 769 5950

 

Tiivistelmä asukaskyselyn tuloksista

Asukaskysely oli vastattavana 6.–22.11.2023. Kyselyä jaettiin Sodankylän kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Vastauksia kyselyyn tuli 153 kappaletta.

Sodankylän kunnan keskustan alueen yleisilmeen keskiarvo on 2,9 (asteikolla 1–5, jossa 1 = erittäin huono ja 5 = erittäin hyvä). Suurin osa vastaajista on sitä mieltä, että Sodankylän keskukseen suunniteltavan taiteen olisi hyvä olla jonkin yhtenäisen teeman mukaista, ja suosituimmat teemat ovat tähtitiede ja revontulet sekä Sodankylän luonto.

Sodankylän kuntakeskuksen liikennejärjestelyihin suhtautuu neutraalisti 44 % vastaajista. Liikennejärjestelyiden keskiarvosana on 3,3 (asteikolla 1–5, jossa 1 = erittäin tyytymätön ja 5 = erittäin tyytyväinen). Liikenneongelmia aiheuttaa mm. teiden huono kunto, talvikunnossapidon ongelmat teiden, pyöräteiden ja parkkipaikkojen osalta, sekä kevyenliikenteen väylien heikko opastus. Ydinkeskustan alueella parkkipaikkoja on suurimman osan vastaajista mielestä sopivasti, ja autopaikoitus on 56 % vastaajista mielestä toimiva.

Kyselyä ja suunnittelutyötä varten Sodankylän kuntakeskustan alue on jaettu 14 osa-alueeseen. Tärkein kehitettävä keskustan osa-alue on vastaajien mukaan kunnan keskustan ydinalue.

Löydät tiivistelmän kokonaisuudessaan alta PDF-tiedostona.

Tutustu asukaskyselyn tuloksiin täällä

Muita tiedotteita