Osallistu kirkonkylän kyläkuvan kehittämiseen

Sodankylän kunta toteuttaa kyselyn, jolla kartoitetaan kirkonkylän ilmeeseen liittyviä kehittämisehdotuksia ja näkemyksiä. Vastaa kyselyyn!

Sodankylän keskusta talvella dronekuva ilmasta

Sodankylän kunta on käynnistänyt kirkonkylän kyläilmeen suunnittelun. Tavoitteena on laatia kyläkuvan kehittämiseksi kokonaisvaltainen suunnitelma. Sodankylän kunta ja suunnitelman laatija FCG Oy järjestävät kyselyn suunnitelman lähtökohdista. Kyselyssä kartoitetaan kattavasti kirkonkylän yleisilmeeseen, opastukseen, liikennöintiin ja viihtyisyyteen liittyviä kehittämisehdotuksia.

Kehitysjohtaja Ari Pesonen kannustaa osallistumaan kyläkuvan suunnitteluun.

– Kyselyssä pyydetään antamaan ideoita ja parannusehdotuksia esimerkiksi valaistukseen, opastukseen ja ilmeeseen liittyvistä tekijöistä, jotka kehittäisivät kirkonkylän houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä. Ideoita voi antaa esimerkiksi liikenneympyröihin sijoitettavista visuaalisista elementeistä, Pesonen sanoo.

Verkkokysely on auki 6.–20.11.2023. Linkin kyselyyn löydät alta. Kyselyyn on mahdollista vastata myös kirjastossa paperisilla vastauslomakkeilla.

Kyselyn jälkeen järjestetään yleisölle kyläkävely keskeisille kehittämiskohteille. Kyläkävelyllä käydään keskustelua kehittämisideoista paikan päällä. Kyläkävelyn ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

 

Lisätiedot:

Kehitysjohtaja Ari Pesonen, puh. 040 769 5950, ari.pesonen@sodankyla.fi

Muita tiedotteita