Sopukan ajanvarauksessa ruuhkaa – hyödynnä sähköisiä palveluja

Käynnissä oleva flunssakausi on ruuhkauttanut Sopukan lääkärinvastaanoton. Flunssaa voi rauhassa hoitaa kotona lepäämällä, muistuttaa hoitohenkilökunta.

Hyvinvointikeskus Sopukan akuuttivastaanotolla kuormitus on kasvanut alkaneen flunssakauden vuoksi suureksi. Pelkästään maanantain aikana Sopukan ajanvaraukseen soitettiin 180 puhelua. Tämän vuoksi myös takaisinsoittopalvelu on ruuhkautunut.

Ruuhkakuormaa helpottaakseen Sopukan henkilökunta toivoo kuntalaisilta malttia. Flunssa tai kuume ei välttämättä vaadi lääkärissä käyntiä, vaan sitä voi hoitaa rauhassa kotona. Parasta flunssan hoitoa on lepo.

Lue lisää flunssan hoidosta: Nuhakuume, flunssa – Terveyskirjasto

 

Tee oirearvio Omaolossa

Jos omat oireet mietityttävät, kannattaa hyödyntää sähköistä Omaoloa. Omaolo on digitaalinen palvelu, jonka avulla kuntalaiset voivat arvioida luotettavasti sote-palvelujensa tarvetta. Löydät Omaolosta kaikkiaan 16 eri oiretta tai terveysongelmaa, joiden hoidon tarvetta voit arvioida. Omaolossa voit myös tehdä koronaoirearvion.

Ruuhkatilanteen vuoksi kiireettömien asioiden hoitoa joudutaan viivästyttämään ja myös takaisinsoitoissa saattaa olla viiveitä. Kaikkia pyitään kuitenkin auttamaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Hyvä tietää

  • Soita ajanvaraukseen vain kiireellisissä tapauksissa ja suosi mahdollisuuksien mukaan Omaolo-palvelua: Omaolo
  • Jos mahdollista, hyödynnä asioinnissa kunnan sähköisiä palveluja: Sähköinen asiointi | Sodankylän kunta (sodankyla.fi)
  • Soita takaisinsoittopalveluun vain yhden kerran, ja toimi ohjeiden mukaan. Puhelinnumerosi tallentuu järjestelmään.
  • Henkeä uhkaavissa tilanteissa, kuten kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus ja kouristelu, soita aina hätänumeroon 112.

Muita tiedotteita