Sodankylän nuoret aktiivisia – kesätyöhakemuksia tuli ennätysmäärä

Kunnan kesätöitä saivat tänä keväänä hakea vuosina 2004–2008 syntynet sodankyläläisnuoret. Hakemuksia tuli peräti 98.

Nuorten kesätyöt 2024

Kunnan kesätöiden hakuaika päättyi maanantaina 8. huhtikuuta, ja määräaikaan mennessä hakemuksia tuli kaikkiaan 98.

– Se on ennätysmäärä. Koskaan ennen ei ole tullut näin paljon hakemuksia, kertoo työsuunnittelija Merja Laakkonen työllisyydenhoidon yksiköstä.

Laakkosen mukaan kiinnostus kesätöitä kohtaan on ollut havaittavissa jo kouluvierailuilla, joissa hän on infonnut nuoria kesätyöhausta.

– Kouluissa on näkynyt, että kiinnostus on kasvanut aikaisempiin vuosiin verrattuna, Laakkonen sanoo.

Kunta on luvannut, että kaikille nuorille pyritään löytämään kesätyöpaikka. Hakemusmäärä kuitenkin yllätti. Hakemuksia käydään parhaillaan läpi, ja asia pyritään ratkaisemaan. Voi olla, että kaikki nuoret eivät saa ensisijaisesti toivomaansa kesäpestiä, mutta kaikille halukkaille pyritään löytämään työ jostakin kunnan yksiköstä.

– Lupasimme kaikille hakijoille kesätöitä, koska kesätöiden merkitys nuorille on tärkeä. Toivon, että onnistumme luomaan nuorille positiivisen kokemuksen työelämästä. Kesätyö auttaa myös ymmärtämään työnteon merkityksiä, sanoo Sodankylän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Hakemuksensa jättäneitä nuoria pyydetään olemaan yhteydessä kuntaan, mikäli oma tilanne on muuttunut eikä nuori enää tarvitse kesätyöpaikkaa.

 

Muita tiedotteita