Pyydä apua -nappi tarjoaa matalan kynnyksen apua lapsiperheille ja nuorille

Sodankylän kunta on ottanut käyttöön sähköisen Pyydä apua -palvelukanavan, jonka kautta nuoret ja lapsiperheet voivat saada apua elämän moninaisiin haasteisiin.

Sodankylän kunta on avannut nettisivuillaan uuden sähköisen Pyydä apua -palvelukanavan, joka on alun perin kehitetty Raision perhepalveluissa. Vuoden 2022 aikana se on otettu käyttöön useissa Lapin kunnissa, nyt myös Sodankylässä.

Palvelu tekee mahdolliseksi nuorten ja lapsiperheiden matalan kynnyksen avunpyynnöt ja yhteydenotot. Pyydä apua -nappi löytyy jatkossa sekä Sodankylän kunnan verkkosivuilta että Virtu.fi-palveluportaalista. Nappia painamalla voi pyytää apua, kysyä neuvoa tai jättää vapaamuotoisen yhteydenottopyynnön kunnan työntekijöille.

Palvelu on toteutettu yhteistyössä Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hankkeen kanssa.

Mihin Pyydä apua -nappia tarvitaan?

Avun tarpeen koittaessa ongelmana voi olla, ettei tiedä, kehen tulisi olla yhteydessä tai miten ja mihin aikaan tätä henkilöä tulisi lähestyä. Pyydä apua -napin kautta avunpyyntöjä ja kysymyksiä voi lähettää ympäri vuorokauden, ja ne löytävät palvelun kautta oikean vastaanottajan. Apua voi pyytää joko omaan tai läheisen tilanteeseen.

Yhteydenottopyyntöjä vastaanottavat kunnan työntekijät, jotka ohjaavat ne käsiteltäväksi oikealle henkilölle. Palveluun ei tarvitse kirjautua, joten kysymyksiä ja avunpyyntöjä voi lähettää myös nimimerkillä. Mikään asia ei ole niin pieni tai suuri, etteikö siihen voisi pyytää apua palvelun kautta.

Pyydä apua -nappi on osa perhekeskuskehittämistyötä Lapissa. Perhekeskustoimintamalli tarkoittaa lähipalveluiden kokonaisuutta, joka pitää sisällään lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistäviä varhaisen hoidon ja tuen palveluita. Lisätietoa perhekeskuskehittämisestä saat halutessasi Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hankkeen asiantuntijoilta.

Mistä nappi löytyy?

Pyydä apua -nappi löytyy Sodankylän kunnan kotisivuilta sosiaali- ja terveyspalvelujen alta seuraavista paikoista:

Lisäksi Pyydä apua -nappi on Virtu.fi-palveluportaalissa.

 

Pyydä apua -nappi

 

Lisätiedot:

Sosiaalihuollon erityisasiantuntija Mikko Närhi, Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hanke, puh. 040 592 6053, mikko.narhi@poske.fi

Muita tiedotteita