Pyhä-Luoston reitistöjen Master Plan -suunnitelman toteuttaa Allegra Nordics Oy

Paikalliset matkailuyrittäjät ja muut alueen reitistöjen käyttäjät voivat vaikuttaa suunnitelmaan osallistumalla Master Planin Kick start -tilaisuuteen 7.6. Luontokeskus Naavassa Pyhätunturilla. Tule mukaan vaikuttamaan ja kehittämään Pyhä-Luoston reitistöjä!

Kuva: Visit Pyhä-Luosto ry
Kuva: Visit Pyhä-Luosto ry

Pyhä-Luoston reitistöjen Master Plan -suunnitelma laaditaan osana Ympärivuotista nostetta Pyhä-Luostolle reitistöjä kehittämällä -suunnitteluhanketta. Toteuttajaksi valittiin Allegra Nordics Oy, jolla on laaja kokemus reitistöjen kehittämisestä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yrityksen vahva osaaminen, aluetuntemus ja innovatiiviset ratkaisut takaavat Pyhä-Luoston alueelle laadukkaan ja kestävän suunnitelman, joka palvelee reitistöjen käyttäjiä ympäri vuoden.

Allegra Nordicsin tiimillä on erinomainen aluetuntemus ja näkemys alueen reitistöjen kehittämisestä. He ovat aikaisemmin työskennelleet muun muassa vuonna 2023 Pyhätunturin reittikehitys- ja arviointityössä sekä Lapin polku -esiselvityshankkeessa.

– Yhteistyö Pyhä-Luoston kanssa on meille huikea juttu. Pyhä-Luoston alue tarjoaa upeaa Lapin luontoa ja eksotiikkaa parhaimmillaan. Alueella on laajaa potentiaalia reitistö- ja ulkoilmamatkailun mahdollisuuksissa, joita ei ole vielä täysipainoisesti hyödynnetty, toteaa Allegra Nordicsin Aapo Lappalainen.

– Olen vakuuttunut, että Pyhä-Luosto on tulevaisuudessa entistäkin kiinnostavampi kohde kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille.

 

Master Planilla kehitetään reittejä

Master Plan -suunnitelma keskittyy parantamaan Pyhä-Luoston reitistöjen käytettävyyttä ympärivuotisesti tarjoten monipuolisia reittivaihtoehtoja retkeilystä pyöräilyyn ja lumikenkäilyyn.

Suunnitelma kattaa nykyisten reittien kehittämisen ja uusien reittimahdollisuuksien kartoittamisen sekä reittien varrella olevien opasteiden parantamisen. Suunnitelmassa huomioidaan reitistöjen fyysinen ja digitaalinen saavutettavuus, vastuullinen ja turvallinen liikkuminen sekä kasvava ja kansainvälistyvä asiakaskunta.

 

Tule mukaan Master Plan -työhön

Paikalliset matkailuyrittäjät ja muut alueen reitistöjen käyttäjät voivat vaikuttaa suunnitelmaan esimerkiksi osallistumalla Master Planin Kick start -tilaisuuteen, joka järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta Luontokeskus Naavassa Pyhätunturilla.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä. Tilaisuudessa esitellään hankkeen tavoitteet ja suunnitelmat sekä kuullaan ympärivuotisen reitistömatkailun suosiosta ja trendeistä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Työpajaosuudessa kartoitetaan reitistöjen käyttäjien odotuksia ja ideoita, joita hyödynnetään Master Plan -suunnitelmassa. Käytä siis tilaisuus hyväksesi ja ilmoittaudu Kick starttiin 30.5.2024 mennessä!

Valmis reitistöjen Master Plan -suunnitelma esitellään syyskuun lopussa Pyhä-Luoston alueella. Tilaisuus on niin ikään avoin alueen toimijoille ja reitistöjen käyttäjille, ja tarkoitus on yhteisesti keskustella Pyhä-Luoston reitistöjen tulevaisuudesta ja niiden käytöstä. Ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat löydät Ympärivuotista nostetta Pyhä-Luostolle reitistöjä kehittämällä -suunnitteluhankkeen sivulta.

Master Plan -tilaisuudet järjestää Ympärivuotista nostetta Pyhä-Luostolle reitistöjä kehittämällä -suunnitteluhanke ja ohjelmista vastaa reitistöjen Master Plan-suunnitelman toteuttaja Allegra Nordics Oy.

Ympärivuotista nostetta Pyhä-Luostolle reitistöjä kehittämällä -suunnitteluhanke on saanut rahoituksen Lapin liitolta (oikeudenmukaisen siirtymän) JTF-rahastosta ja on Euroopan unionin osarahoittama. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2024–31.12.2025 ja kustannusarvio 307 411 € tukiprosenttinaan 80 %. Hankkeen hallinnoijana toimii Sodankylän kunta, ja toteutuksessa ovat lisäksi mukana Pelkosenniemen kunta, Kemijärven kaupunki ja Visit Pyhä-Luosto ry.

 

Hankelogorivi

 

Lisätiedot:

Mari Saastamoinen
Projektipäällikkö
Sodankylän kunta
puh. 040 6864053
mari.saastamoinen(at)sodankyla.fi 

Amanda Aikio
Projektityöntekijä
Sodankylän kunta
puh. 040 8457 909
amanda.aikio(at)sodankyla.fi 

Aapo Lappalainen
Projektipäällikkö
Allegra Nordics Oy
Puh. 0442708578
aapo(at)helloallegra.com 

Muita tiedotteita