Itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin kunnan kulttuuripalkinto ja kulttuuristipendit

Kunnan kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna Tarja Yli-Tepsa-Hietala. Kulttuuristipendein palkittiin neljä sodankyläläisnuorta.

Sodankylän kunnan vuoden 2022 kulttuuripalkinto on myönnetty Tarja Yli-Tepsa-Hietalalle, joka on lapsesta saakka harrastanut ja esittänyt musiikkia. Hänen sopraanoaan on ollut mahdollista kuulla vuosikymmenten saatossa niin sooloesityksissä, duetoissa, pienemmissä laulukokoonpanoissa kuin kuoroissakin.

Kulttuuripalkinto jaettiin tiistaina 6. joulukuuta kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa, jossa myös kuultiin Yli-Tepsa-Hietalan laulua.

Tarja Yli-Tepsa-Hietalan laulu kuuluu niin sodankyläläisten iloon kuin suruun. Hän on esiintynyt lukuisissa häissä, hautajaisissa, hyväntekeväisyyskonserteissa ja syntymäpäivillä. Arjessa Yli-Tepsa-Hietalan laulusta saavat nauttia hänen työpaikkansa Paulaharjun päiväkodin lapset sekä kotosalla omat lapsenlapset.

 

Kulttuuristipendit neljälle nuorelle

Kunnan kulttuuripalkinnon lisäksi itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin nuorten kulttuuristipendit. Niiden tarkoitus on kannustaa ja innostaa ansioituneita ja lupaavia nuoria taiteenharrastajia.

Tänä vuonna kulttuuristipendein palkittiin neljä sodankyläläisnuorta: Rasmus Savo (musiikki), Miko Rissanen (kirjallisuus), Jonna Toivanen (nykytanssi) ja Katherine Ulich (kansantanssi).

Sivistyslautakunta jakaa nuorille taiteenharrastajille stipendejä vuosittain. Stipendit luovutetaan aina itsenäisyyspäiväjuhlan yhteydessä.

Muita tiedotteita