Kenelle Sodankylän kulttuuripalkinto ja nuorten kulttuuristipendit 2022? – On aika tehdä esityksiä niiden saajiksi

Kunnan kulttuuripalkinto ja nuorten kulttuuristipendit jaetaan perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Kuka sodankyläläinen ansaitsisi tulla tunnustetuksi työstään kulttuurin hyväksi Sodankylässä? Entä ketkä nuoret taiteenharrastajat pitäisi palkita tänä vuonna stipendein?

Tätä sivistyslautakunta tiedustelee jälleen sodankyläläisiltä kulttuuriyhdistyksiltä ja kulttuurin toimijoilta, kun se etsii saajaa sekä tämän vuoden kulttuuripalkinnolle että nuorten kulttuuristipendeille. Sivistyslautakunta valitsee niiden saajat kokouksessaan 17. marraskuuta. Saajat paljastetaan perinteiseen tapaan kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa (6.12.2022).

Kunnan kulttuuripalkinto on tunnustus erityistä ansiota saavuttaneesta työskentelystä kulttuurin hyväksi Sodankylässä. Nuorten kulttuuristipendien tarkoituksena on puolestaan kannustaa ja innostaa ansioituneita ja lupaavia nuoria taiteenharrastajia. Jakoperusteena ei ole pelkkä ikä, vaan pääpaino on sanalla taiteenharjoittaja. Nuori taiteenharjoittaja voi olla vaikkapa 30-vuotias, esimerkiksi taidekoulusta valmistunut uransa alussa oleva taiteilija.

Yhdistykset voivat tehdä esityksiä sekä kulttuuripalkinnon että kulttuuristipendien saajiksi. Ehdotukset pitää jättää kirjallisesti torstaihin 10. marraskuuta kello 16 mennessä.

Ehdotukset kulttuuripalkinnon ja kulttuuristipendien saajiksi osoitetaan sivistyslautakunnalle ja lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen Sodankylän kunta / Sivistyslautakunta, PL 60, 99601 Sodankylä.

 

Sodankylän kulttuuripalkinto

  • Sodankylän kulttuuripalkinnolla on pitkät perinteet: jo vuodesta 1974 saakka kunta on palkinnut henkilön tai ryhmän, joka on työskennellyt pitkään tai erityisen ansiokkaasti kulttuurin hyväksi Sodankylässä.
  • Kunnan kulttuuripalkinto ei ole taidepalkinto. Se voidaan myöntää toiminnalle, joka edistää kulttuurin ja taiteen tekemistä, harrastamista, saatavuutta ja käyttöä tai taide- ja kulttuurikasvatusta ja kulttuuriperintöä.
  • Palkintoa ei myönnetä ilman erityisiä perusteita kahdesti samalle henkilölle. Se voidaan jättää lautakunnan niin harkitessa myös jakamatta.
  • Jos haluat varmistaa, onko kulttuuripalkinnon ansainnut henkilö mahdollisesti jo saanut palkinnon, tiedustele asiaa kulttuurisihteeri Merja Leinoselta, jolla on kattava lista palkinnonsaajista.

Muita tiedotteita