Ikäihmisten palveluopasta saatavilla kahdella kielellä, suomeksi ja pohjoissaameksi

Yhdessä ikääntyen, hyvinvointia edistävä asuminen Sodankylässä -hankkeen tuella toteutettu ikäihmisten palveluopas on käännetty nyt pohjoissaameksi.

ikäihmisten palveluopas

Aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Sodankylän palvelut yli 65-vuotiaille sodankyläläisille -opas on käännetty pohjoissaameksi. Sekä suomenkielinen että pohjoissaamenkielinen opas löytyvät pdf-versioina kunnan kotisivuilta Ikäihmisten palveluista. Lisäksi uutta pohjoissaamenkielistä versiota tulostetaan jaettavaksi saamelaisille ikäihmisille.

Opas kokoaa yksien kansien väliin ikäihmisten palvelut Sodankylässä. Tietoa löytyy ateria- ja asumispalveluista veteraanien palveluihin. Oppaassa on myös mukana yhteystiedot puhelinnumeroineen.

Suomenkielistä opasta on jo jaettu laajasti kunnan ikäihmisille. Sitä on ollut myös jaossa paikoissa, joissa 65 vuotta täyttäneiden oletetaan asioivan, kuten Sopukassa, apteekissa, kirjastossa, kunnanvirastolla, Hannuksenkartanon kuntosalilla ja Järjestökeskus Kitisellä.

Opas on laadittu ympäristöministeriön rahoittaman Yhdessä ikääntyen, hyvinvointia edistävä asuminen Sodankylässä -hankkeen tuella. Oppaan toteuttamisesta on vastannut hankeen projektipäällikkö Anitta Mikkola.

Muita tiedotteita