Tarinakylä

Hankkeessa toteutetaan kyliin niiden paikalliseen historiaan ja kyläkulttuurin pohjautuvia videoita. Hankkeen toteutusaika: 1.3.2016-31.12.2018. Loppuraportti saatavilla.

Lataa loppuraportti tästä.

Hankkeessa toteutetaan Sodankylässä Vuotson ja Kieringin, Pelkosenniemellä Suvannon ja Kairalan ja Kemijärvellä Oinaan ja Joutsijärven kyliin niiden paikalliseen historiaan ja kyläkulttuurin pohjautuvia videoita. Kyseessä on hanke, jossa kerätään faktatietoa kylien historiasta sekä fiktiivisiä tarinoita ja kokemuksia kylästä ja kyläläisiltä. Tarinat esitetään äänen ja videon muodossa kylissä ja kylien keskeisillä ja kyläläisille merkityksellisillä paikoilla. Tarina-aihioita ovat paikallinen arki, myytit ja kummitustarinat, hauskat sattumukset, historia sekä legendat.

Tarinakylät -sovelluksen voit ladata ilmaiseksi google play -kaupasta sekä App Storesta. Muista ladata kyläreitit puhelimen muistiin, silloin et ole riippuvainen mobiilidatasta maastossa!

Katso lisää hankkeen tuloksista Tarinakylien verkkosivulta.

Hankkeen hallinnoijana on Sodankylän kunta. Pelkosenniemen kunta ja Kemijärven kaupunki toimivat hankkeessa osatoteuttajina. Muut yhteistyökumppanit: Lapin ELY-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Sodankylän toimenpiteistä vastaa matkailukoordinaattori Marjo Harjula, Pelkosenniemellä elinkeinokoordinaattori Mika Tenhunen ja Kemijärvellä elinkeinoneuvoja Soile Matero.

Ylen artikkeli Tarinakylä-konseptista

Lisätiedot

Marjo Harjula

Matkailukoordinaattori
(+358) 40 565 6967
marjo.harjula(at)sodankyla.fi

 

Lisää hankkeita