Pyhä-Luosto reitistöjen kehittäminen

Tavoitteena on monipuolistaa Pyhä-Luosto -matkailualueen reittiverkostoa. Hankkeen toteutusaika: 1.4.2020 – 30.9.2022

Kansikuva: Pixabay

Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa Pyhä-Luosto -matkailualueen reittiverkostoa niin, että se vastaa nykyistä paremmin kansainvälistyvän asiakaskunnan kysyntään ja mahdollistaa matkailualueen kehittämisen nykyistä monipuolisemmaksi niin kotimaisille kuin kansainvälisille asiakkaille tehden alueesta lisäksi viihtyisämmän alueella asuvalle henkilöstölle ja lähikunnissa asuville paikallisille.

Hankkeen myötä Pyhä-Luostolle tulee laajempi ja monipuolisempi talvipyöräily-, lumikenkäily- sekä koiralatureittiverkosto, mitkä lisäävät osaltaan asiakastyytyväisyyttä ja on nähtävissä alueen palvelupisteisiin kertyvissä asiakaspalautteissa paikan päällä. Osaltaan reittiverkoston monipuolistaminen lisää asiakasvirtaa alueelle sekä yöpymisten, että lähialueiden päiväkävijöiden muodossa. Varsinaisia uusia reitistöjä ei tehdä, vaan hyödynnetään olemassa olevaa reittiverkostoa, lukuun ottamatta Luostolle tulevaa uutta lumikenkäreittiä.

Hankkeen hakijana ja hallinnoijana toimii Sodankylän kunta, toteutuksessa ovat lisäksi mukana Kemijärven kaupunki, Pelkosenniemen kunta ja Visit Pyhä-Luosto sekä Metsähallitus.

Hankkeen toteutusaika: 1.4.2020 – 30.9.2022
Kokonaisbudjetti: 20 855 € (EU: 8 759,10 €, valtio: 5 839,40 €, kunta: 6 256,50 €)
Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Lisätiedot

Ville Mäkitalo

Projektipäällikkö
Puh. 0400 586 621
ville.makitalo(at)sodankyla.fi

Lisää hankkeita