Pohjois-Sodankylän matkailun kehittäminen

Hankkeen tavoitteena on organisoida Sodankylän pohjoisosan matkailuyhteistyö. Hankkeen toteutusaika: 1.4.2017-31.3.2018. Loppuraportti saatavilla.

Lataa loppuraportti täältä.

 

Pohjois-Sodankylän matkailun kehittäminen hanke on yritysryhmä hanke, jota hallinnoi Sodankylän kunta.

Hankkeen tavoitteena on organisoida Sodankylän pohjoisosan matkailuyhteistyö sekä luoda toimiva vuosikello yhteistyön toteuttamiselle tulevaisuudessa. Hankkeessa myös kirkastetaan alueen markkinoinnin kärkiviesti ja luodaan aluemarkkinointiin työkalut – brändi, valikoidut sähköiset kanavat sekä kartoitetaan mahdollisuutta yhteiseen varauskanavaan / verkkokauppaan.

Yritysten osaamista matkailutuotteiden kehittämisestä, hinnoittelusta, jakelusta ja markkinoinnista parannetaan. Kehitetään jo olemassa olevia tuotteita ja palveluita, kehitetään uusia palveluita sekä paketoidaan palvelut asiakkaalle helposti ostettavaksi sähköisissä jakelukanavissa ja mahdollisesti matkanjärjestäjien kautta.

Tavoitteena on tuoda Sodankylän pohjoisosan matkailutoimijat ja heidän ainutlaatuinen palvelutarjontansa näkyväksi ja ostettavaksi oikeissa kanavissa. Samalla alueen elinvoimaisuus paranee, säilytetään olemassa olevat työpaikat ja luodaan mahdollisesti uusia työtilaisuuksia kyläläisille ympärivuotisesti. Myös saamelaiskulttuuriin sekä kullankaivuukulttuurin vaaliminen ovat osa hankkeen sekä alueen tapahtumien kehittäminen osaksi matkailutarjontaa ovat yksi hankkeen tärkeistä tavoitteista.

Yhteistyökumppanit: Euroopan kehittämisen maatalousrahasto, Lapin ELY-keskus.

Lisätiedot

Marjo Harjula

Matkailukoordinaattori
(+358) 40 565 6967
marjo.harjula(at)sodankyla.fi

Lisää hankkeita