Lappilaista kalaa ammattikeittiöille

Hankkeen päätavoite on löytää toimivia ratkaisuja ja uusia toimintatapoja, joiden avulla lähikalan käytön lisääminen ammattikeittiöissä ja kalan saatavuus kohtaavat.

Uudet toimintatavat voivat olla paikallisia, esimerkiksi matkailukeskuksissa. Ne voivat olla koko aluetta hyödyttäviä uusia toimintatapoja, kuten logistiikan ongelmien ratkaisut. Hankkeen tuloksena kehitetyt ratkaisut ovat julkisia ja mallinnettavissa muille alueille.

Hankkeen tavoitteena on

  • paikallisen kalan menekin lisääminen ammattikeittiöille,
  • luoda toimivia verkostoja, saada ammattikeittiöitä, kalastajia ja muita logistiikan alan toimijoita kohtaamaan toimitusten kehittämiseksi,
  • yhteistyökumppanuuksien edistäminen kalastajien ja keittiöiden keskuudessa (kysyntä ja tarjonta), joka luo vuoropuhelua ja tarvelähtöistä tuotekehitystä,
  • uusien kalatuotteiden kehittäminen keittiöiden käyttöön,
  • kouluttaa kalastajia tarjous- ja sopimusosaamiseen ja lisätä tietoutta hankintamenettelyistä,
  • lisätä ammattikeittiöiden tarjousosaamista ja sopimuksiin sitoutumisesta,
  • kouluttaa kalastajia kalatuotteiden jäljitettävyyden ja laadun varmistamiseen,
  • etsiä ratkaisuja logistiikkaan; hankkeessa huomioidaan olemassa olevat logistiset toiminnot ja testataan tarvittaessa uusia ratkaisuja kalan käsittelytilojen, kuljetuksen ja varastoinnin suhteen.

Hanke on saanut rahoituksen Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta EMKVR.

Hankeaika: 1.3.2025 – 30.11.2026.
Kokonaiskustannusarvio: 125 000 €.
Tukiprosentti: 90 %.
Sodankylän kunnan osuus: 2 375 € / vuosi.

 

Lisää hankkeita