Kalamassaa eri kalalajeista

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on särkikalamassan valmistuksen opettelu. Hankkeen toteutusaika: 11.5.2016 – 30.9.2018. Loppuraportti saatavilla.

Lataa loppuraportti täältä.

Hankkeen sisältö ja tavoitteet:
Sodankylän ammattikalastajat myyvät kalansa pääsääntöisesti fileenä tai vastaavana tuotteena, osa on erikoistunut pyöreän kalan myyntiin. Ammattikalastuksen kannattavuus on heikentynyt kalakantojen vaihtelun vuoksi ja elinkeinon jatkuvuus on uhattuna kalastajien ikääntymisen vuoksi. Uusilla tuotteilla parannetaan kannattavuutta ja saadaan uusia yrittäjiä kiinnostumaan kalastuksesta.

Kalastajat eivät ole aiemmin tehneet kalamassaa Sodankylässä. Alkuvaiheessa on opeteltava massan valmistustekniikka käytössä olevilla laitteilla, eri kalalajien käsittely ja selvitettävä massan saanto. Tässä hankkeessa selvitetään massan teon mahdollisuudet Sodankylän tekojärvien eri kalalajeista.

Tavoitteena on parantaa kalastuksen kannattavuutta saaliin arvoa lisäämällä.

Yhteistyökumppanit: EMKR, Lapin ELY-keskus. Hankkeen kokonaiskustannus: 25.774 €, josta kunnan osuus 2.577 €.

Lisätiedot

Marjaana Aarnio

Biotalouskoordinaattori
(+358) 40 560 4750
marjaana.aarnio(at)businesslappi.fi

 

Lisää hankkeita