Vastaa kyselyyn luonnonvarojen kestävästä käytöstä ja oikeudenmukaisuudesta

Itä-Suomen yliopiston luotsaamassa hankkeessa tutkitaan ympäristöoikeudenmukaisuutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Kyselyyn toivotaan vastauksia sodankyläläisiltä.

Itä-Suomen yliopistossa on meneillään YHYKE-tutkimus- ja kehittämishanke, jossa tutkitaan ympäristöoikeudenmukaisuutta ja kestävää luonnonvarojen käyttöä maaseudulla erityisesti energiasiirtymän kontekstissa.

Osana tutkimusta toteutetaan verkkokysely, jonka avulla selvitetään paikallisten näkemyksiä energiasiirtymästä, luonnonvarojen kestävästä käytöstä ja oikeudenmukaisuudesta. Kysely on suunnattu Forssan, Tammelan, Heinäveden, Iin, Inarin, Kaustisen ja Sodankylän kunnissa asuville, työskenteleville ja mökkeileville.

Kysely on auki 9.1.–5.2.2023. Kaikki kyselyssä kerätty tieto käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisiä vastauksia voida liittää vastaajiin. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista. Kysely on suunnattu vähintään 15 vuotta täyttäneille.

Vastaa kyselyyn täällä: https://mpt.link/yhykekysely

Kyselyn toteuttaa Itä-Suomen yliopiston YHYKE-tutkimus- ja kehittämishanke, jonka tavoitteena on tuottaa tutkimustietoa ja maaseutupoliittisia suosituksia ympäristöoikeudenmukaisuudesta maaseudulla. Rahoittajana on maa- ja metsätalousministeriö / Makeran valtakunnalliset maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeet.

 Jokainen vastaus on tärkeä ja auttaa saamaan kattavan kuvan paikallisten näkemyksistä!

 

Lisätiedot:

Väitöskirjatutkija Johanna Leino, Historia- ja maantieteiden laitos, Itä-Suomen yliopisto, puh. 0400 653 822, johanna.leino@uef.fi

 

Muita tiedotteita