Vanhustenviikko on Sodankylässä tapahtumia täynnä!

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023. Sodankylässä tapahtumia järjestää Vanhusneuvosto yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Vanhustenviikko 2023 Sodankylässä tapahtuman kansikuva

Sodankylässä tapahtuu valtakunnallisella vanhustenviikolla (1.–8.10.2023) paljon: On ulkoilua, teatteria, tanssia ja karaokea. On makkaran- ja lätynpaistoa sekä ohjausta digipalvelujen pariin. Kaikki ohjelma on osallistujille ilmaista.

Viikko käynnistyy sunnuntaina 1. lokakuuta vanhustenpäivän messulla ja kirkkokahveilla. Messuun järjestetään kyydit sivukylistä – ilmoitukset kyydintarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 22.9. kirkkoherranvirastoon (puh. 0400 190 406) tai diakonissa Minna Lehtolalle (puh. 0400 190 378).

Viikko huipentuu lokakuun toisena viikonloppuna nuorten teatteriesitykseen Kitisenrannan salissa sekä partiolaisten järjestämään makkaran- ja lätynpaistoon Kylälaakson ja Vasantien palvelutaloissa.

Viikko-ohjelman lisäksi kirjastossa on esillä käsitöiden myyntinäyttely koko viikon ajan. Myyntinäyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Tapahtumia Sodankylässä järjestää ja koordinoi Vanhusneuvosto. Yhteistyökumppaneita ovat Eläkeliiton Sodankylän yhdistys, Eläkeläiset ry, Lapin hyvinvointialue (Lapha), Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry, Sodankylän Hanurikerho, Sodankylän kunnan kulttuuri- ja liikuntapalvelut, Sodankylän seurakunta ja Tähtikunnan koulun 7D-luokka.

Vanhustenviikon 2023 valtakunnallisena kattoteemana on Tehdään iästä numero. Pääjuhlaa vietetään 1. lokakuuta klo 13 Iisalmen kulttuurikeskuksessa.

Vanhusneuvosto kutsuu kaikki sodankyläläiset seniorit mukaan vanhustenviikon tapahtumiin!

Vanhustenviikon ohjelma Sodankylässä

Muita tiedotteita