Valtuusto yksimielinen valinnoissa

Riikka Karppinen valittiin jatkamaan Sodankylän kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Tuula Annala kunnanhallituksen puheenjohtajana. Valinnat tehtiin valtuustokokouksessa maanantaina 19.6.

Valtuuston toinen varapuheenjohtaja Pekka Heikkinen, puheenjohtaja Riikka Karppinen ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Tapio Lintula kunnanviraston edessä valtuustokokouksen jälkeen.

Riikka Karppinen on Sodankylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja toimikaudella 2023–2025.

Näin päätti Sodankylän kunnanvaltuusto kokouksessaan eilen maanantaina 19. kesäkuuta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi Tapio Lintulan ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Heikkisen.

Kokouksessa valittiin toimikaudeksi 2023–2025 myös kunnanhallitukseen seitsemän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Tuula Annala. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teuvo Tapaninen, toiseksi varapuheenjohtajaksi Jesse Nilirova.

Uusi kunnanhallituksen puheenjohtajisto valittiin valtuustokokouksessa 19.6.2023

Valtuuston puheenjohtaja onnitteli vastavalittua kunnanhallituksen puheenjohtajistoa valtuustokokouksessa 19.6.

 

Kaikki valinnat tehtiin yksimielisesti ilman äänestystä.

– Kiitämme luottamuksesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä kaikkia valtuustoryhmiä. Rakentava ilmapiiri ja aktiivinen vuoropuhelu luovat parhaimmat puitteet kehittää kuntaa, Karppinen ja Annala sanovat.

– Tulevien kahden vuoden aikana meillä on edessämme monia isoja kysymyksiä. Kaivoshankkeisiin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet, työvoiman saatavuus, asuntojen rakentaminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen ovat asioita, joissa pääsemme konkreettisesti luotsaamaan Sodankylän tulevaisuutta niin luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden kuin kaikkien kuntalaisten näkemystä kuunnellen.

 

Valtuutetut kiittelivät tilikauden tulosta

Sodankylän kunnanvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Tilikauden tulos oli viime vuonna noin 5,8 miljoona euroa. Tilinpäätössiirtojen jälkeen tilikauden ylijäämäksi muodostuu noin 4,9 miljoonaa euroa. Valtuutetut kiittelivät hyvää tulosta.

Kokouksessa hyväksyttiin myös kunnan asunto-ohjelma vuosille 2023–2028. Ohjelmaa on valmisteltu eri viranhaltijoista koostuvan työryhmän kanssa viime syksystä lähtien.

 

Sodankylän kunnanhallitus 2023–2025 (suluissa varajäsen)

  • puheenjohtaja Tuula Annala (Jari Hyvönen)
  • varapuheenjohtaja Teuvo Tapaninen (Mikko Maijala)
  • varapuheenjohtaja Jesse Nilirova (Jukka Lokka)
  • hallituksen jäsen Juha Karppinen (Asta Uusitalo)
  • hallituksen jäsen Hanna Riipi (Mari-Anne Penttinen)
  • hallituksen jäsen Raimo Äärelä (Jouko Kuivila)
  • hallituksen jäsen Eila Kivioja (Anna-Tytti Sulisalo)

Muita tiedotteita