Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon Juha Metso on vuoden terveystarkastaja

Perusteluissa todetaan, että Juha Metso on toiminnallaan parantanut ennaltaehkäisevästi satojen oppilaiden ja muiden kuntalaisten sisäilman laatua.

Vuoden terveystarkastaja 2023 Juha Metso

Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon terveystarkastaja Juha Metso on valittu vuoden 2023 terveystarkastajaksi. Valinta tehtiin 21. kerran.

Nimitys julkistettiin ympäristöterveydenhuollon valtakunnallisilla koulutuspäivillä keskiviikkona 10. toukokuuta. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Juha Metso on laajasti arvostettu sisäilmaosaaja, jonka kykyä tehdä kokonaisarvio sisäilman haitallisista altistusolosuhteista ja terveyshaitan olemassaolosta on kiitetty laajasti.

Lisäksi Metso on jakanut osaamistaan alan eri toimijoiden kesken, kehittänyt viranomaiskäytänteitä ja toiminut asiantuntijana valtakunnallisissakin kehittämishankkeissa. Hän on toiminnallaan parantanut ennaltaehkäisevästi satojen oppilaiden ja muiden kuntalaisten sisäilman laatua.

– Sain tiedon valinnasta eilen illalla, kun minulle soitettiin koulutuspäiviltä. En yhtään arvannut, että minut valittaisiin, valinnasta yllättynyt Metso kertoo.

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on ylläpitää ja edistää väestön terveyttä erilaisin elinympäristöön kohdistuvin toimenpitein. Sodankylän kunnan hallinnoiman Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueena on Enontekiö, Kittilä, Muonio ja Sodankylä. Metso toimii terveystarkastajana kaikkien neljän kunnan alueella.

Vuoden terveystarkastaja on valittu vuodesta 2002 alkaen. Valinnan tekivät ehdotusten joukosta sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvoinnin ja terveydensuojelu -tulosryhmä, Ympäristöterveyden Asiantuntijat ry sekä Ympäristö ja Terveys -lehti / Elintarvike ja Terveys -lehti.

Juha Metson diplomi

 

Muita tiedotteita