Sodankylän talousarvioraami 2023 pakkasen puolella, mutta valtionosuuksiin liittyy isoja epävarmuuksia – lukuja tarkistetaan

Sodankylän kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 12. syyskuuta ensi vuoden talousarvioraamia. Varsinainen talousarvio tulee kunnanhallituksen käsittelyyn marraskuussa.

Kunnanvirasto

Raamiksi esitetään kokonaisuudessaan 24,9 miljoonaa euroa. Investointeihin on varattu 3,5 miljoonaa euroa, ja raamiin on tuotu uutena elementtinä osallistava budjetointi, jolle on varattu 30 000 euron määräraha.

Näin todetaan Sodankylän ensi vuoden talousarvioraamissa, jonka kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan eilen 12. syyskuuta.

Raami on tällä hetkellä alijäämäinen: tilikauden alijäämäksi näyttäisi muodostuvan peräti -2,6 miljoonaa euroa. Tämä johtuu valtionosuuksien merkittävästä laskusta.

– Luvuissa on mahdollisesti virhe, ja toiveissa on, että saamme asian korjattua. Olemme olleet yhteydessä valtiovarainministeriöön, ja asian selvittely on kesken. Mahdolliset tarkistukset valtionosuuksiin tehdään syyskuun loppuun mennessä, kertoo talous- ja hallintojohtaja Kalle Pyykkö.

Talousarviota käsitellään kunnanhallituksessa seuraavan kerran 21. marraskuuta.

Muita tiedotteita