Sodankylän kunta mukana Pyörällä töihin -päivässä

Valtakunnallista Pyörällä töihin -päivää vietetään Pyöräilyviikolla tiistaina 7. toukokuuta. Kunta kannustaa kävelemään tai pyöräilemään töihin teemapäivänä.

Pyörällä töihin -päivä 7.5.2024

Suomessa vietetään parhaillaan valtakunnallista Pyöräilyviikkoa (3.–12.5.2024), jonka yksi teemapäivä on Pyörällä töihin -päivä. Sitä vietetään huomenna tiistaina 7. toukokuuta.

Pyörällä töihin -päivän idea on innostaa kaikkia kokeilemaan työmatkan kulkemista pyörällä sekä säännöllisen työmatkapyöräilyn aloittamista. Pyörällä töihin -päivänä järjestetään erilaisia työmatkapyöräilijöille suunnattuja tapahtumia, joissa kampanjoidaan työmatkaliikkumisen hyödyistä sekä vaikutuksesta muuhun liikenteeseen.

Sodankylän kunta on mukana Pyörällä töihin -päivässä ja kannustaa työntekijöitään tulemaan silloin pyörällä töihin. Kunta toivoo, että myös muut kuntalaiset tarttuvat haasteeseen, innostuvat pyöräilystä ja fillaroivat Pyörällä töihin -päivänä!

 

Pyöräilijän paikka liikenteessä?

Polkupyörä on ajoneuvo, joten sen paikka on joko ajoradalla tai erikseen liikennemerkillä osoitetulla pyörätiellä. Myös pihakadulla, kävelykadulla ja pyöräkadulla saa ajaa pyörällä.

Muista nämä säännöt pyöräillessäsi:

  • Aja pyörätiellä oikeassa reunassa. Yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä muista antaa jalankulkijoille turvallinen tila ja huomioi heidät ohittaessa ja varoita hyvissä ajoin soittokellolla.
  • Pyöräily on kiellettyä jalkakäytävällä, moottoritiellä ja moottoriliikennetiellä. Vain alle 12-vuotiaat saavat pyöräillä jalkakäytävällä. Erotat jalkakäytävän pyörätiestä siitä, että jalkakäytävällä ei yleensä ole liikennemerkkiä.
  • Kävelykadulla ja pihakadulla saa pyöräillä, mutta ajonopeus on sovitettava jalankulun mukaisesti ja jalankulkijoille annetaan esteetön kulku.
  • Pyöräkadulla kuljetaan pyöräilijöiden ehdoilla, jalankulkijoille on jalkakäytävät.
  • Pyöräilyn säännöt koskevat myös sähköpotkulautoja, joiden rakenteellinen enimmäisnopeus on 25 km/h.

Muita tiedotteita