Sodankylän kunta mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Sodankylä kutsuu teidät osallistumaan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan!

Sodankylä osallistuu tänä vuonna edelleen Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan, jossa koko Suomen tavoitteena on kerätä miljoona pussillista roskia kevään aikana. Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoona litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista ja Sodankylässä 40.

Nyt kun lumi on sulanut ja roskat näkyvät paremmin, teillä on 5. kesäkuuta asti aikaa kirjata kerättyjen pussien määrä netissä osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

Sodankylä liittyi kaksi vuotta sitten HINKUun (Kohti hiilineutraalia kuntia) ja sitoutui vähentämään päästöjään 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä (verratuna 2007) ja saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä.

Kierrätys ja luonnon pitäminen roskattomana ovat osa strategiaamme. Puhdas luonto edistää hyvinvointiamme!

Sodankylä haluaa tulla maailmanlaajuisesti kestävän kehityksen edelläkävijäksi. Siksi on tärkeää, että näytämme hyvää esimerkkiä.

Yli 500 oppilasta ja yli 30 opettajaa osallistuu 23. toukokuuta Tähtikunnan koulusta, Torvisen koulusta, Poikkijoen päiväkodista sekä Paulanharjun päiväkodista. Yle Miljoona roskapussia -kampanjaan. He keräävät roskia kolmelta eri alueelta. Alueet näkyvät alla olevassa kartassa. Pyydämme ystävällisesti asukkaita osallistumaan rohkeasti roskien keräämiseen, mutta jättämään nämä kolme aluetta koulumme tapahtumalle 23. päivä.

Pohjois-Lapin ruoka Oy tarjoaa lounaan koululaisille.

Tapahtuma kuvataan droneilla sosiaaliseen mediaan.

Sodankylän kunta kiittää teitä kaikkia etukäteen!

 

Hinku logo Sodankylä

 

Näin kampanjaan voi osallistua

  1. Hanki Yle-tunnus yle.fi/aihe/yle-tunnus
  2. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  3. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  4. Kerää roskia ympäristöstä
  5. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  6. Kirjaudu Ylen verkkosivuille
  7. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  8. Haasta ystäväsi mukaan!

KIITOS, ETTÄ OLETTE MUKANA!

 

Pohjois-Lapin Ruoka Oy logo

 

Lapin ruoka 2 -hanke

Lapin ruoka 2 -hankkeen logot

Muita tiedotteita