Sodankylän kunnanjohto tapasi puolustusministeri Antti Häkkäsen

Tapaamisessa keskusteltiin muuttuneesta geopoliittisesta tilanteesta ja Lapin merkityksestä siinä. Keskusteluihin osallistui myös Rovaniemen kaupungin ja Lapin liiton johtoa.

Kansanedustaja Heikki Autto, Sodankylän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen, Sodankylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala, puolustusministeri Antti Häkkänen, Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila, Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio ja Lapin liiton suunnittelujohtaja Paula Qvick tapaamisessa Helsingissä.

Sodankylän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala tapasivat tiistaina 7. marraskuuta Helsingissä puolustusministeri Antti Häkkäsen. Tapaamisessa oli mukana myös Rovaniemen kaupungin johtoa sekä Lapin liiton suunnittelujohtaja Paula Qvick.

Tapaamisessa keskusteltiin Lapin merkityksestä muuttuneessa geopoliittisessa tilanteessa. Esiin nousivat myös harjoitustoiminnan lisääntyminen ja sitä tukevan infran parantaminen, joista molemmilla on vaikutuksia myös paikalliseen elinvoimaan.

– Toimme keskustelussa esille hyvän ja käytännönläheisen yhteistyön Jääkäriprikaatin ja kunnan kesken. Puolustusministerille myös esitettiin kutsu vierailla Sodankylässä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kertoo.

Muita tiedotteita