Sodankylän kunnan myöntämät äitienpäivän kunniamerkit haussa

Esitykset kunniamerkkien saajiksi pyydetään 23.4.2023 mennessä. Kunniamerkkitoimikunta valitsee tulleista esityksistä 1-3 äitiä palkittaviksi.

Sodankylän kunta palkitsee vuosittain sodankyläläisiä ansioituneita äitejä. Äitienpäivän kunniamerkkejä on myönnetty Sodankylässä vuodesta 1993 lähtien, ja kunniamerkkejä on jaettu jo 127 kappaletta.

Kunnan palkitsemissäännön mukaan kunniamerkin perusteluna voi olla ehdokkaan omassa elämässään toteuttamat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin toisista huolehtimisen ja välittämisen yhteisvastuullisena turvaajana. Tunnustuksen katsotaan pääsääntöisesti kuuluvan ansioituneille perheenäideille, mutta samalla tavalla voidaan huomioida myös muita kasvattajia, jotka ovat suorittaneet vapaaehtoista, uhrautuvaa työtä sijaisäitinä.

Kunniamerkkitoimikunta pyytää kylätoimikunnilta/kyläseuroilta sekä muilta järjestöiltä ja yhdistyksiltä esityksiä äitienpäivänä palkittavista äideistä. Esityksiä palkittavista äideistä voivat tehdä myös yksityiset henkilöt. Esitykset perusteluineen (1 esitys/kylä tai järjestö) tulee olla kunniamerkkitoimikunnalla sunnuntaihin 23.4.2023 mennessä. Aikaisempina vuosina tehdyt esitykset eivät ole automaattisesti voimassa, mutta esityksen voi tehdä jo aiemmin esitetystä henkilöstä, mikäli kunniamerkkiä ei ole aikaisemmin myönnetty.

Kunniamerkkitoimikunta valitsee tulleista esityksistä 1-3 äitiä palkittaviksi. Palkittaville äideille luovutetaan kunnan oma, tätä varten suunniteltu kunniamerkki sekä kunniakirja. Kunta tiedottaa erikseen, miten kunniamerkit luovutetaan palkittaville äideille.

Alla olevalla lomakkeella (pdf) tehdyt esitykset tulee osoittaa kunniamerkkitoimikunnalle ja toimittaa sähköpostitse kunnan kirjaamoon kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen: Sodankylän kunta / Kunniamerkkitoimikunta, PL 60, 99601 Sodankylä.

Muita tiedotteita