Sodankylän kunnan myöntämät äitienpäivän kunniamerkit haussa, esitykset pyydetään 11.4.2024 mennessä 

Sodankylän kunta palkitsee vuosittain sodankyläläisiä ansioituneita äitejä. Äitienpäivän kunniamerkkejä on myönnetty Sodankylässä vuodesta 1993 lähtien ja kunniamerkkejä on jaettu jo 130 kappaletta.  Vuoden 2024 esityksen kunniamerkkien saajista pyydetään 11.4.2024 mennessä.

Sodankylän kunta palkitsee vuosittain sodankyläläisiä ansioituneita äitejä. Äitienpäivän kunniamerkkejä on myönnetty Sodankylässä vuodesta 1993 lähtien ja kunniamerkkejä on jaettu jo 130 kappaletta.

Kunnan palkitsemissäännön mukaan kunniamerkin perusteluna voi olla ehdokkaan omassa elämässään toteuttamat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin toisista huolehtimisen ja välittämisen yhteisvastuullisena turvaajana. Tunnustuksen katsotaan pääsääntöisesti kuuluvan ansioituneille perheenäideille, mutta samalla tavalla voidaan huomioida myös muita kasvattajia, jotka ovat suorittaneet vapaaehtoista, uhrautuvaa työtä sijaisäitinä.

Kunniamerkkitoimikunta pyytää kylätoimikunnilta/kyläseuroilta sekä muilta järjestöiltä ja yhdistyksiltä esityksiä äitienpäivänä palkittavista äideistä. Esityksiä palkittavista äideistä voivat tehdä myös yksityiset henkilöt. Esitykset perusteluineen (1 esitys/kylä tai järjestö) tulee olla kunniamerkkitoimikunnalla torstaihin 11.4.2024 mennessä.

Aikaisempina vuosina tehdyt esitykset eivät ole automaattisesti voimassa, mutta esityksen voi tehdä jo aiemmin esitetystä henkilöstä, mikäli kunniamerkkiä ei ole aikaisemmin myönnetty.

Kunniamerkkitoimikunta valitsee tulleista esityksistä 1-3 äitiä palkittaviksi. Palkittaville äideille luovutetaan kunnan oma, tätä varten suunniteltu kunniamerkki sekä kunniakirja.

Alla olevalla hakulomakkeella tehdyt esitykset tulee osoittaa kunniamerkkitoimikunnalle ja toimittaa sähköpostitse kunnan kirjaamoon kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen: Sodankylän kunta / Kunniamerkkitoimikunta, PL 60, 99601 Sodankylä. 

 

Muita tiedotteita