Sodankyläläinen, tule mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan!

Sodankylän kunta osallistuu tänään käynnistyvään Ylen valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan ja haastaa kaikki kuntalaiset mukaan keräämään roskia.

Miljoona roskapussia -kampanjakuva, kuva: Johanna Kannasmaa / Yle
Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. (Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle)

Tänään käynnistyvään Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Sodankylän kunta on mukana kampanjassa ja haastaa kaikki sodankyläläiset osallistumaan roskien keräämiseen ja merkitsemään keräämänsä roskapussit Ylen reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin. Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Roskapussit voi kiikuttaa joko omaan sekajäteastiaan tai toimittaa Lapecon Rinki-keräyspisteen sekajätteisiin. Löydät Rinki-keräyspisteet valtakunnallisesta Kierratys.info-verkkopalvelusta.

Lisäksi kunta koordinoi toukokuussa lumien sulettua keskusta-alueen roskatalkoot, joissa paikalliset urheiluseurat keräävät roskia taajama-alueen tienvarsilta.

Muistathan käydä merkitsemässä keräämäsi roskapussit Ylen laskuriin! Luvassa on hyväntuulinen kisa eri paikkakuntien välillä. Näytetään yhdessä kaikille, että sodankyläläiset pitävät huolta ympäristöstään!

 

Mistä on kyse?

Ylen järjestämä Miljoona roskapussia -ympäristökampanja järjestetään 13.4.–14.6.2023. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 151 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan.

Kampanja on näyttävästi esillä Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20, ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

 

Kuinka osallistun kampanjaan?

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa, eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen.  Voit myös seurata kampanjan etenemistä somessa tunnisteella #miljoonaroskapussia.

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstä.
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Muita tiedotteita