Sodankylä täyttää ensi vuonna 130 vuotta – Kuntalaisia ja järjestöjä kutsutaan mukaan tapahtumavuoteen

Miltä näyttää 130-vuotias Sodankylä ja miten se katsoo tulevaisuuteen? Tätä kysytään kuntalaisilta marraskuussa järjestettävässä juhlavuoden logokilpailussa.

Sodankylä 130 v ennakko

Vuosi 2023 on Sodankylälle historiallinen, sillä kunta täyttää silloin 130 vuotta. Samanaikaisesti sote-palvelut siirtyvät kunnista hyvinvointialueille, ja toiminnan aloittaa uusi kunta.

Sodankylä haluaa juhlia 130-vuotiasta kuntaa näyttävästi ja kutsuu järjestöjä, yrityksiä ja kuntalaisia mukaan juhlimaan kanssaan. Tavoitteena on tehdä ensi vuodesta koko kylän juhlavuosi.

Tätä varten kunta kerää yhteen juhlavuoden tapahtumakalenteria, johon järjestöt, kuntalaiset ja muut toimijat voivat ilmoittaa omia tapahtumiaan. Eri toimijoita pyydetäänkin jo nyt valmistautumaan tulevaan juhlavuoteen ja miettimään, miten niiden tapahtumat voisivat sopia juhlavuositeeman alle.

Oman tapahtuman voi ilmoittaa mukaan Sodankylä 130 vuotta -tapahtumakalenteriin lähettämällä tiedot tapahtumasta sähköpostitse osoitteeseen sodankyla.tiedottaa@sodankyla.fi.

Tulossa logon suunnittelukilpailu

Juhlavuoden suunnittelu käynnistyy marraskuussa avoimella logokilpailulla, jossa kuntalaisia pyydetään suunnittelemaan juhlavuodelle logo. Kilpailutyön ei tarvitse olla painovalmis logo, vaan se voi olla myös aihio tai hyvä idea, jota jatkotyöstetään kunnassa.

Logokilpailuun voivat osallistua kaikki Sodankylässä asuvat tai Sodankylästä lähtöisin olevat. Kilpailu on käynnissä marraskuun ajan (1.–30.11.2022). Osallistuja luovuttaa kunnalle kaikki oikeudet jatkojalostaa ja muokata logoa sekä käyttää sitä vapaasti omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan.

Tiedotamme logokisasta tarkemmin ensi viikolla kilpailun käynnistyessä. Pysy kuulolla!

Kirjastossa 150-vuotisjuhlavuosi

Samaan aikaan kun Sodankylä juhlii 130-vuotista taivaltaan, Sodankylän kirjasto täyttää 150 vuotta. Juhlavuosi näkyy kirjastossa vuoden aikana monin tavoin. Yksi keskeisistä tapahtumista on Lappi-kirjallisuuspalkinnon jakaminen Sodankylässä 19. maaliskuuta 2023.

Lappi-kirjallisuuspalkinto on Lapin kirjastojen yhdessä jakama palkinto ansioituneelle Lappi-aiheiselle tai lappilaisen tai Lapista kotoisin olevan tekijän kotimaiselle, suomenkieliselle teokselle. Kirjallisuuspalkinto jaetiin ensimmäisen kerran Rovaniemen kaupunginkirjastossa vuonna 2017. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi kirjastojen päivänä (19.3.), joka on myös Minna Canthin ja tasa-arvon päivä.

Muita tiedotteita